Clostridium, bacterii coliforme şi enterococi intestinali în gheaţa produsă de KFC!

Clostridium, bacterii coliforme şi enterococi intestinali în gheaţa produsă de KFC!

Inspectorii de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor au descoperit bacteria Clostridium, bacterii coliforme şi enterococi intestinali în gheaţa produsă de KFC, iar utilizarea aparatelor de producere a gheţii în care s-au descoperit bacteriile a fost interzisă.

Declarația a fost făcută marţi de directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel.

Acesta a prezentat și un film realizat în timpul unuia din controalele la KFC în Vitan, la București, în care era prezentată procedura prin care un pahar în care era introdusă gheaţa descoperită ulterior ca având bacterii era umplut cu Coca-Cola dintr-un dozator al KFC.

 "Vom alerta şi Ministerul. De asemenea s-a luat decizia opririi temporare a furnizării cu gheaţă pentru băuturile carbogazoase", a explicat Paul Anghel, scrie 9am.ro.

Infecțiile cu Clostridium sunt atât de periculoase încât Ministerul îi avertiza în 2016 pe medicii din toată țara că: „Există cazuri unde evoluția ICD este severă, situație în care rata de decese poate fi de 50-60% în absența unui tratament adecvat și administrat precoce”. O altă problemă este faptul că infecția cu Clostridium afectează bolnavii cu imunitate scăzută care, în primul rând, au parte de o mare suferință.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
276

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...

Mama lui Ayan, mesaj emoționant către comunitate: ”Este pentru prima dată când mă mândresc ca sunt româncă!”

Luni, 18 Martie 2024
5314

Ayan locuia la Tudora, cu bunicii, iar părinții munceau în Londra. Duminică, o veste cruntă i-a năucit: copilul lor nu era de găsit.Au urmat mai bine de 24 de ore de căutări, cu o mo...

Patru tineri din Botoșani, deținători de droguri, depistați și sancționați de jandarmi!

Luni, 18 Martie 2024
207

La finalul săptămânii trecute, în urma acțiunilor executate de jandarmii botoșăneni împreună cu Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani î...