Cinci cazuri de meningita in Botosani!

Cinci cazuri de meningita in Botosani!

Ecaterina Chihaia

In decursul unei singure saptamani, medicii au internat nu mai putin de 5 cazuri, dintre care 2 din Botosani, din cauza simptomelor de meningita.


Cazurile au intrat in atentia medicilor dupa ce bolnavii s-au prezentat la Urgente cu dureri mari de cap si temperatura ridicata. Cei cinci, trei copii si doi adulti, au fost internati si se afla sub tratament, acum fiind in afara oricarui pericol. Cu tóate acestea, epidemiologii spun ca nu poate fi vorba despre o epidemia, cazurile inregistrandu-se izolat, in diferite localitati din judet.


Cei cinci pacienti, dintre care doi barbati de 30 de ani, din Trusesti si Botosani, si trei minori, de 6 ani, din Botosani, unul de 13 ani, din Leorda, si unul de 9 ani, din Cotusca, s-au prezentat la spital in cursul saptamanii trecute.


"Au fost mai multe imbolnaviri, dar niciuna nu are legatura cu cealalta, deci nu poate fi vorba de o ingrijorare peste masura. Probabil este si coincidenta. Aproape saptamanal raportam cate un astfel de caz la minister", a precizat Ecaterina Chihaia, medic epidemiolog sef al judetului Botosani.


In urma cu doua saptamani, un copil si un adult au fost adusi la medic in stare foarte grava, fiind vorba de forme mai grave de meningita, cu o evolutie foarte rapida.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat din județ trimis la Iași, după ce și-a prins piciorul la motosapă

astăzi, 15:36
620

Un bărbat de 60 de ani, din comuna Călărași, județul Botoșani, a fost trimis la Iași, după ce a fost victima unui accident.Acesta și-a prins piciorul la motosapă, iar un echipaj de pompi...

Cinci noi decese în urma epidemiei. România a ajuns la 162 de decese în urma Covid -19

astăzi, 15:26
612

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că numărul deceselor în urma epidemiei Covid – 19 a ajuns în România la 162, două din cele cinci decese fiind înregistrate ...

Klaus Iohannis: Starea de urgență va fi prelungită cu încă o lună

astăzi, 15:02
595

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni, după o ședință în care au fost evaluate măsurile luate de autorități pentru gestionarea crizei COVID-19, că va prelungi stare de urgență p...