Cinci cazuri de meningita in Botosani!

Cinci cazuri de meningita in Botosani!

Ecaterina Chihaia

In decursul unei singure saptamani, medicii au internat nu mai putin de 5 cazuri, dintre care 2 din Botosani, din cauza simptomelor de meningita.


Cazurile au intrat in atentia medicilor dupa ce bolnavii s-au prezentat la Urgente cu dureri mari de cap si temperatura ridicata. Cei cinci, trei copii si doi adulti, au fost internati si se afla sub tratament, acum fiind in afara oricarui pericol. Cu tóate acestea, epidemiologii spun ca nu poate fi vorba despre o epidemia, cazurile inregistrandu-se izolat, in diferite localitati din judet.


Cei cinci pacienti, dintre care doi barbati de 30 de ani, din Trusesti si Botosani, si trei minori, de 6 ani, din Botosani, unul de 13 ani, din Leorda, si unul de 9 ani, din Cotusca, s-au prezentat la spital in cursul saptamanii trecute.


"Au fost mai multe imbolnaviri, dar niciuna nu are legatura cu cealalta, deci nu poate fi vorba de o ingrijorare peste masura. Probabil este si coincidenta. Aproape saptamanal raportam cate un astfel de caz la minister", a precizat Ecaterina Chihaia, medic epidemiolog sef al judetului Botosani.


In urma cu doua saptamani, un copil si un adult au fost adusi la medic in stare foarte grava, fiind vorba de forme mai grave de meningita, cu o evolutie foarte rapida.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Val de angajări la o primărie din județ. Concursurile constau doar în interviu

astăzi, 17:06
743

Primăria Oraşului Ştefăneşti, din judeţul Botoşani, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă determinată a funcțiilor contractuale de execuție, temporar vacante, după ...

24 de ore de Cod galben de vijelii pentru județul Botoșani

astăzi, 15:33
1110

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o avertizare nowcasting de Cod galben pentru județul Botoșani, valabilă 24 de ore.Mai exact, de duminică, de la ora 18...

Încă o deraiere de tramvai în municipiul Botoșani

astăzi, 15:24
278

Un tramvai a deraiat, sâmbătă, în jurul amiazii, în zona Luceafărul din municipiul Botoșani.Nicio persoană nu a fost rănită, însă s-a creat disconfort temporar &ici...