Centrul Europe Direct Botoșani a deschis Festivalul - concurs ”Trec Magii prin Vatra Moldovei”

Centrul Europe Direct Botoșani a deschis Festivalul - concurs ”Trec Magii prin Vatra Moldovei”

Centrul Europe Direct Botoșani  a participat ieri, în calitate de partener co-fondator, la Festivalul-concurs ”Trec Magii prin Vatra Moldovei”, festival aflat la cea de a noua ediție, o  inițiativă plină de succes, a doamnei  Mihaela Mihăescu, președintele Asociației IHTIS Dumeni - Botoșani, căreia i s-a alăturat, de la început, Centrul Europe Direct Botoșani.

Evenimentul, a fost deschis de Radu Căjvăneanu, coordonatorul Centrului Europe Direct Botoșani,  care a finalizat cu acest prilej micro proiectul Centrului ”Europa văzută din fotoliul rulant”, derulat în cea de a doua parte a anului 2019 în parteneriat cu AAsociația IHTIS.

Demersul a cuprins dezbateri și consultări pe bază de chestionare cu peste 100 de persoane cu și fără dizabilități, având ca temă proiecte cu fonduri de coeziune realizate în județul Botoșani care pot fi de folos persoanelor cu dizabilități.

“În urma consultărilor a fost realizat un clasament cuprinzând opt proiecte care au fost apreciate drept cele mai utile pentru persoanele cu dizabilități. Reprezentantul Centrului Europe Direct a prezentat un clip video propriu despre cele 8 proiecte, în ordinea preferințelor botoșănenilor, astfel :   1. Iluminat stradal.  2. Creșterea siguranței cetățenilor. 3.  Reabilitări de carosabil, trotuare și spații verzi. 4.  Centrul de Îngrijire Ion Pillat.  5. Ambulatoriul Spitalului Sfântul Gheorghe Botoșani. 6. Amenajare semaforizare străzi. 7. Cornișa AquaPark . 8. centrul de incluziune socială”, a explicat Radu Căjvăneanu.

A urmat un emoționant filmuleț despre situația persoanelor cu dizabilități și problemele acestora, realizat în parteneriat cu asociația Buzzmedia.

Dintre oficialitățile invitate au fost prezente la eveniment trei cunoscute personalități botoșănene care adesea au fost alături de activitățile Centrului Europe Direct Botoșani și ale partenerilor:  "Să fim solidari" – a fost apelul domnului Dănuț Huțu, directorul Direcției Județene pentru Cultură Botoșani.

“Din partea Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, doamna Rodica Mighiu, Dr. Prof. de limba franceză, a  adresat câteva călduroase cuvinte de apreciere. Doamna Cornelia Paicu de la Direcția Județeană de Sport și Tineret s-a arătat a fi din nou alături de Europe Direct și de asociația IHTIS. Toți trei și-au manifestat deschiderea față de problemele persoanelor cu dizabilități și dorința de a fi posibli parteneri în proiectele specifice acestei categorii de semeni ai noștri. Ei au primit mulțumiri din partea organizatorilor, diplome și alte insemne de apreciere. Centrul Europe Direct va prelua spre difuzare și diseminare comunicatul organizatorilor cu privire la desfășurarea festivalului și premiile obținute”, a mai adăugat Radu Căjvăneanu.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
294

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
507

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
149

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...