Câți bani a primit județul Botoșani la rectificarea bugetară și pentru ce vor fi alocați!

Câți bani a primit județul Botoșani la rectificarea bugetară și pentru ce vor fi alocați!
Județul Botoșani a primit bani în urma rectificării bugetare pozitive ce a fost făcută, miercuri, de Guvern, fiind vorba de sume pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate, precum și de sume pentru echilibrarea bugetelor locale.

Suma alocată județului la capitolul Cheltuieli descentralizate se ridică la 3,842 de milioane de lei. Din aceasta, 2,083 milioane lei sunt pentru susținerea sistemului de protecție a copilului, 1,699 milioane lei vor fi direcționați către susținerea centrelor de asistență socială a persoanelor cu handicap, iar 105.000 lei au fost alocați pentru programul de distribuție a fructelor în unitățile de învățământ.

Suma alocată din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale este de 31,978 milioane lei, județul Botoșani fiind printre județele cu cele mai mari sume alocate la acest capitol.

80% din banii dați pentru echilibrarea bugetelor locale vor fi distribuiți de Administrația Județeană a Finanțelor Publice către primării pentru echilibrarea bugetelor, iar diferența de 20% va fi distribută de către Consiliul Județean pentru cofinanțări sau pentru programe de dezvoltare locală.

Din banii pe care le vor primi unitățile administrativ-teritoriale se vor putea acoperi și cheltuielile salariale care acum sunt descoperite, cum ar fi în învățământ. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ioachim, condus pe ultimul drum de mulțime de preoți și credincioși! (Foto)

astăzi, 07:58
73

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat miercuri slujba înmormântării. Părintele ieromonah Ioachim Enea își va dormi ...

Profesorii vor fi plătiți mai mult pentru participarea la examenele naționale din această vară, anunță Ligia Deca!

astăzi, 07:30
28

“Ceea ce pot spune cu siguranță este că va fi o creștere față de anul trecut și o vom anunța în scurt timp”, a spus Deca la TVR Info, în emisiunea Info Edu, miercuri, 1...

Bunica Viorica a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă o vedeți!

astăzi, 07:07
149

Taraș Viorica este din localitatea Pădureni, comuna Coșula. Miercuri seara, la ora 19:00, a plecat de la locuința unei cunoștințe înspre domiciliul său, însă până în p...