Camera Deputaților a votat impozitarea cu până la 85% a tuturor pensiilor speciale din România

Camera Deputaților a votat impozitarea cu până la 85% a tuturor pensiilor speciale din România

Camera Deputaților a adoptat miercuri, în calitate de for decizional, legea care prevede impozitarea tuturor pensiilor speciale cu până la 85%. Inițiativa, adoptată anul trecut de Senat, nu figura inițial pe ordinea de zi a plenului Camerei pentru dezbatere și vot final, fiind introdusă chiar la începutul ședinței.

Proiectul de lege a fost iniţiat anul trecut de senatorul PSD Eugen Teodorovici. Actul normativ urmează să fie transmis președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare. De asemenea, legea poate fi atacată la Curtea Constituțională anterior promulgării.

Conform unui amendament de la PSD, PNL şi USR, „pensiile cu valoare de până la 2.000 de lei inclusiv nu se impozitează, cele cuprinse între 2.000 şi 7.000 se impozitează cu 10%, iar pensiile cu o valoare de peste 7.001 lei se impozitează cu 85%, pentru ceea ce depăşeşte suma de 7.001 lei”.

“Am votat astăzi, ca deputat PNL de Botoșani, pentru impozitarea pensiilor speciale mai mari de 7000 de lei cu 85%. Sper ca de această dată Curtea Constituțională să nu se mai opună acestui act de normalitate și de dreptate față de milioanele de pensionari din România care își încasează drepturile financiare conform principiului contributivității”, a declarat deputatul de Botoșani, Cristian Achiței.

Proiectul va fi supus votului şi în plenul reunit al Parlamentului de joi, pentru că se referă şi la pensiile deputaţilor şi senatorilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
290

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
500

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
148

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...