Cadre didactice cu note peste 9 la titularizare, rămase în afara sistemului!

Cadre didactice cu note peste 9 la titularizare, rămase în afara sistemului!

 Liviu Axinte  

Zeci de cadre didactice din județul Botoșani care au obținute note mari la examenul de titularizare din acest an, unele ciar peste 9, nu au reușit să obțină un post în învățământ în ședințele de repartiyare ce au avut loc până acum.

Potrivit liderului Ligii Sindicatelor din Învățământ, Liviu Axinte, această situație se datorează deficitului mare de posturi pe unele discipline.

Spre exemplu, printre cei care nu au obţinut un post se află un profesor de alimentaţie publică ce a obţinut la concursul de titularizare 9,25, un profesor care a obţinut 9,43 la cultură civică, sau un alt cadru cu nota 9,77 la mecanică.

De asemenea, au fost și cadre didactice cu 8,22 care nu au obținut un post la muzică, astfel de ituații fiind și la alte discipline precum chimie, limba română, geografie, istorie, consiliere psiho-pedagogică sau educație antreprenorială.

“Sunt cu note obținute în 2013 și deși sunt mari, dacă nu sunt posturi…La mecanică sunt situații de restrângeri la Elie Radu apărute ca urmare a nerealizării cifrei de școlarizare.", a declarat Liviu Axinte.

Potrivit acestuia, cadrele didactice care încă nu au prins un post trebuie să se prezinte la şedinţele publice de repartizare pe posturi, programate pe 27, 28, respectiv 29 august.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A sfidat legea: Botoșăneancă arestată pentru 30 de zile!

astăzi, 10:29
87

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Compartimentul Supravegheri Judiciare au sesizat instanța de judecată cu privire la nerespectarea obligațiilor impuse prin control jud...

Preotul care slujește de peste un sfert de secol în Biserica-simbol a Botoșanilor: ”Din Cenușăreasa orașului a ajuns o frumoasă mireasă a lui Hristos!” (Foto, Video)

astăzi, 10:08
319

Pr. Dumitru-Florentin Mateciuc, născut pe 9 octombrie 1964, este licenţiat al Facultăţii de Teologie Bucureşti. De 26 de ani slujește în biserica-simbol a orașului Botoșani, care astăzi...

Deficitul de judecători la Botoșani s-a mai redus, dar suntem încă în topul național!

astăzi, 09:42
62

Dacă în luna februarie județul Botoșani se afla pe primul loc în România, cu cel mai mare deficit de judecători, situația s-a mai îmbunătățit: am coborât pe locul...