Cadre didactice cu note peste 9 la titularizare, rămase în afara sistemului!

Cadre didactice cu note peste 9 la titularizare, rămase în afara sistemului!

 Liviu Axinte  

Zeci de cadre didactice din județul Botoșani care au obținute note mari la examenul de titularizare din acest an, unele ciar peste 9, nu au reușit să obțină un post în învățământ în ședințele de repartiyare ce au avut loc până acum.

Potrivit liderului Ligii Sindicatelor din Învățământ, Liviu Axinte, această situație se datorează deficitului mare de posturi pe unele discipline.

Spre exemplu, printre cei care nu au obţinut un post se află un profesor de alimentaţie publică ce a obţinut la concursul de titularizare 9,25, un profesor care a obţinut 9,43 la cultură civică, sau un alt cadru cu nota 9,77 la mecanică.

De asemenea, au fost și cadre didactice cu 8,22 care nu au obținut un post la muzică, astfel de ituații fiind și la alte discipline precum chimie, limba română, geografie, istorie, consiliere psiho-pedagogică sau educație antreprenorială.

“Sunt cu note obținute în 2013 și deși sunt mari, dacă nu sunt posturi…La mecanică sunt situații de restrângeri la Elie Radu apărute ca urmare a nerealizării cifrei de școlarizare.", a declarat Liviu Axinte.

Potrivit acestuia, cadrele didactice care încă nu au prins un post trebuie să se prezinte la şedinţele publice de repartizare pe posturi, programate pe 27, 28, respectiv 29 august.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acesta a fost ultimul weekend călduros. ANM anunță precipitații iar vremea se va răci

Duminică, 20 Septembrie 2020
581

Începând de săptămâna viitoare vremea se va schimba și vor urma ploi de toamnă. Practic acesta a fost ultimul weekend călduros. Nu vor mai fi temperaturi de vară, dar totuși v...

Rezultate LOTO 6 din 49. Numerele extrase duminică, 20 septembrie

Duminică, 20 Septembrie 2020
176

Duminică, 20 septembrie, au avut loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 si Super Noroc.Iată care sunt numerele câștigătoare la extragerea loto de duminică, 20 se...

Artista Laura Lavric și-a sărbătorit astăzi ziua de naștere. La mulți ani!

Duminică, 20 Septembrie 2020
234

Una din cele mai cunoscute artiste din România, Laura Lavric și-a sărbătorit astăzi, ziua de naștere. Cariera Laurei Lavric, născută în satul Costișa la 20 septembrie 1946 (comuna ...