Cadou pentru dorohoieni: ANL a recepționat 60 de locuinţe pentru tineri la Dorohoi

Cadou pentru dorohoieni: ANL a recepționat 60 de locuinţe pentru tineri la Dorohoi

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), a recepționat, astăzi, nu mai puțin de 60 de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, în municipiul Dorohoi.

Cele 24 de apartamente cu o cameră şi 36 de apartamente cu 2 camere, au fost construite în strada 1 Decembrie, pe un regim de înălţime S+P+3E+M, subsol+parter+3 etaje+mansardă, iar valoarea investiției este de 13.693.634,71 lei (inclusiv TVA).

Locuinţele pentru tineri pot fi inclusiv achiziţionate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare de la instituții financiare autorizate, inclusiv cu garanția statului, sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii.

Valoarea de înlocuire care se utilizează în prezent la calcularea de către autoritățile publice locale a prețului de vânzare al locuințelor, stabilită prin Ordinul ministrului lucrărilor publice, dezvoltării și administrației publice nr. 3519 din 29 iulie 2020 și valabilă până la data publicării următorului ordin în Monitorul Oficial al României, este de 2.996,00 lei/metru pătrat, inclusiv TVA.

Până în prezent, în județul Botoșani, ANL a finalizat, în cadrul aceluiași program, 1.021 de unități locative, din care 763 unități în municipiul Botoșani, 212 în Dorohoi, 16 la Darabani și 30 la Săveni.

Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001, iar locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenției de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Tudor Carare

Hidroplasto Botoșani obține primul contract pentru lucrările de pe Autostrada A2

astăzi, 09:00
10

Compania Hidroplasto Botoșani a obținut un nou contract de instalare a dispozitivelor pentru acoperirea rosturilor de dilatație, de această dată pentru o autostradă. Mai exact, noul proiect al s...

Numărul de elevi din clase de liceu din școlile din România va fi redus

astăzi, 08:54
50

Ministrul Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu, a decis că numărul de elevi în clasele de început de ciclu în învăţământul liceal de zi, se va reduce de la 28 la 2...

Extinderea rețelei pe traseul Botoșani-Săveni-Darabani, tot mai aproape de realitate. Transgaz dorește să finanțeze lucrarea la magistrală

astăzi, 08:36
58

Bogdan Dăscălescu, vicepreședinte Consiliului Județean Botoșani, a anunțat primele concluzii după ce a participat joi, 21 ianuarie 2021, alături de președintele Asociației de Dezvoltare Inte...