Bucurie fără margini în familia Giradă, din Dorohoi

Bucurie fără margini în familia Giradă, din Dorohoi
Nu toţi elevii încep şcoala pe 15 septembrie! Pentru Marius Giradă, dorohoianul atât de mult mediatizat în ultima vreme, cursurile şcolii vor începe, anul acesta, în luna februarie.

În urma demersurilor unor numeroase persoane şi instituţii, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani a dat, în sfârşit, undă verde solicitărilor insistente, dar bine motivate, ale acestui tânăr cu nevoi speciale. Astfel, în cursul ultimei săptămâni la sediul şcolii Ion Pilat a sosit un aşa-zis  CERTIFICAT DE ORIENTARE ŞCOLARĂ, înregistrat cu nr. 2 din 13.02.2013 - emis de Comisia de Orientare Şcolară şi Profesională Botoşani din cadrul ISJ Botoşani - înregistrat la Liceul Tehnologic Special "Ion Pillat" Dorohoi cu numărul 656 din 18.02.2013, prin care se aprobă înscrierea în clasa a V-a, a lui Marius Giradă, în formă de ÎNVĂŢĂMÂNT LA DOMICILIU, scrie dorohoinews.ro.

Familia a fost anunţată telefonic, pentru început, ulterior primind şi înştiinţare scrisă de la şcoala "Ion Pillat", cu notabila informaţie că un profesor specializat în această formă de învăţământ se va prezenta luni, 25 februarie 2013, la domiciliul dorohoianului, pentru a începe cursurile aferente clasei a V-a.

Pe lângă mass-media locală, ziarul online Libertatea şi postul de televiziune ProTV au mediatizat cazul unicului roman care scrie cu nasul la calculator şi doreşte să îşi continue studiile.

Fotograful dorohoian Marius Petrescu, alături de câţiva membri ai Cenaclului Editor, de care Marius Giradă este legat afectiv, au depus eforturi pentru a elucida situaţia, meritele cele mai mari revenind Asociaţiei IHTIS care, în permanenţă, a furnizat supotul juridic necesar reuşitei, indicând paşii de urmat şi legile care trebuiau invocate.

Avocatul Poporului, Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, prin Direcţia Persoanelor cu Handicap şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării au cerut lămuriri şi acte suplimentare, motiv pentru care, în urma unor "dezbateri" la sediul acestor instituţii din Bucureşti, în cele din urmă, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani şi-a revizuit radical atitudinea iniţială, oferind lui Marius Giradă posibilitatea de a-şi împlini visul său cel mai fierbinte: de a dovedi că şi persoanele cu dizabilităţi au puterea de a-şi depăşi destinul.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
257

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
422

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
131

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...