Botosanenii care au ramas acasa s-au rugat astazi la Biserica Cuvioasa Parascheva din municipiu

Botosanenii care au ramas acasa s-au rugat astazi la Biserica Cuvioasa Parascheva din municipiu
Sute de botosaneni au infruntat frigul, foamea si oboseala, ore in sir, pentru a atinge, macar si pentru o secunda, moastele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iasi.

Grigore Diaconu, preot paroh Biserica Cuvioasa Parascheva Botosani: Si din orasul nostru, ca de altfel din judetul nostru, au plecat foarte multi pelerini la Iasi pentru a-si implini dorinta de a atinge moastele Cuvioasei Parascheva si a se ruga la ea pentru a le fi mijlocitoare.

Au fost insa si oameni care, cu regret, spun ca boala sau banii i-au impiedicat sa merga la Iasi.

La Botosani, Biserica ce poarta hramul Cuvioasa Parascheva a devenit astazi neincapatoare pentru sutele de crestini care au participat la una dintre cele mai inaltatoare si importante Sfinte Liturghii de peste an. S-au rugat pentru sanatate, liniste si suflete si in case, dar si pentru vremuri mai bune.

Grigore Diaconu, preot paroh Biserica Cuvioasa Parascheva: Credinciosii au evlavie la Cuvioasa Parascheva fiindca toti cei care au rugat-o sa le fie mijlocitoare catre Mantuitorul Hristos si-au implinit dorintele cele de folos.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Covor asfaltic nou turnat pe drumul județean din Copălău (Foto)

astăzi, 11:18
15

După ce în toamnă a fost refăcută fundația drumului, ieri s-au finalizat lucrările de reabilitare prin turnarea de covor asfaltic pe DJ208H, în Copălău, pe sectorul cuprins î...

A sfidat legea: Botoșăneancă arestată pentru 30 de zile!

astăzi, 10:29
117

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Compartimentul Supravegheri Judiciare au sesizat instanța de judecată cu privire la nerespectarea obligațiilor impuse prin control jud...

Preotul care slujește de peste un sfert de secol în Biserica-simbol a Botoșanilor: ”Din Cenușăreasa orașului a ajuns o frumoasă mireasă a lui Hristos!” (Foto, Video)

astăzi, 10:08
399

Pr. Dumitru-Florentin Mateciuc, născut pe 9 octombrie 1964, este licenţiat al Facultăţii de Teologie Bucureşti. De 26 de ani slujește în biserica-simbol a orașului Botoșani, care astăzi...