Botosaneanul Ovidiu Cheabac, de la salteaua de lupte în elita mondială a gastronomiei - GALERIE FOTO

„Farfuria este pânza albă care oferă maestrului bucătar sau artistului culinar spațiul necesar exprimării personale, redării și schițării compozițiilor creative, asigurând sprijinul necesar imaginației acestora, filosofiei lor. Farfuria este cea care le permite să țeasă povestea lor epicuriană, alături de aspectul care încântă toate simțurile” – îşi încep cartea „Viziuni gurmande” renumiţii bucătari Jacques & Laurent Pourcel. Poate fi oricine maestru în arta culinară? Ovidiu Cheabac spune că da! Îți trebuie multă pasiune și curaj, pentru că foarte mulți renunță la cel mai mic eșec.

Botosaneanul Ovidiu Cheabac, de la salteaua de lupte în elita mondială a gastronomiei - GALERIE FOTO

 Ovidiu Cheabac (dreapta)  

„Eu cred că dacă faci ceva, atunci ori faci bine ori nu o faci. Am început să învăț, să particip la campionate, să exersez în fiecare zi. Aș putea spune chiar că am investit în mine și așa am ajuns să fiu instructor de pizza pentru asociați din Italia, dar chiar și pentru statul italian sau să fiu membru în juriile internaționale de bucătarie. Chiar dacă ai facut o şcoală cu un alt profil profesional, ca mine – am absolvit Liceul cu program sportiv din Botoşani, profilul lupte greco-romane – oricine poate ajunge sus cu pasiune şi devotament”, este crezul lui Ovidiu Cheabac.

Însă, ne mai mărturiseşte acesta, cea mai mare dorinţă a lui este să împărtăşească cunoştintele şi pasiunea lui în România. El îşi doreşte ca, în acest an, să deschidă o şcoală de pizza în ţară, apoi de bucătărie şi cofetărie. „Chiar dacă am câţiva elevi pe care îi instruiesc în privat şi au ajuns să câştige şi campionate internaţionale de profil, vreau să fac mai mult pentru toţi cei care vor săpractice această meserie”, spune chef Cheabac, care a plecat din ţară şi a învăţat tehnicile avansate de pizzerie inovaţie în Italia, prin Agenţia locală pentru ocuparea forţei de muncă din Rimini.



Pizzaiolo… din greșeala

„Am început ca spălător de vase. Apoi, un sezon de vară ca și ajutor de bucătar, iar următorul an am ajuns chef într-un restaurant cu o capaciate de 300 de persoane. Făceam pizza pentru mine seara… toate formele posibile și imaginabile, pentru că ma fascina să fiu pizzaiolo acrobatic. Toate acestea până când, într-o seară, pizzaiolo nu s-a prezentat, iar patronul mi-a spus să fug, să ajut în pizzerie. Ce să vă spun… rușine maximă, stres la extreme… Dar în prima seară am întins 200 de pizza, ca lui pizza chef nu îi venea să creadă că e prima zi când fac pizza!”, ne spune râzând Cheabac.

Citeste mai multe aici (sursa: newsbv.ro)!












 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un liberal de la Iași explică de ce Autostrada Unirii este o prioritate. "Al doilea mare producător de confecţii din ţară care face exporturi este din Botoşani"

astăzi, 07:51
173

Secretarul Comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deptaţilor, liberalul Marius Bodea, susţine că ministrul Transporturilor Lucian Şova aruncă "petarda" autostrăzii...

ALERTĂ METEO pentru județul Botoșani: Ceață și depuneri înghețate!

astăzi, 07:24
91

Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru județul Botoșani o atenționare de tip COD GALBEN, valabilă luni dimineață, 10 noiembrie, până la ora 9.00.Astfel, luni dimineță,...

Comănescu şi Cojocaru arbitrează ultimele meciuri ale etapei XIX a Ligii I

astăzi, 07:18
33

Arbitrii Adrian Comănescu şi Adrian Viorel Cojocaru vor conduce la centru partidele Universitatea Craiova – FC Voluntari şi Sepsi – FC Botoşani, care se vor disputa, luni, în eta...