Botosaneanul Ovidiu Cheabac, de la salteaua de lupte în elita mondială a gastronomiei - GALERIE FOTO

„Farfuria este pânza albă care oferă maestrului bucătar sau artistului culinar spațiul necesar exprimării personale, redării și schițării compozițiilor creative, asigurând sprijinul necesar imaginației acestora, filosofiei lor. Farfuria este cea care le permite să țeasă povestea lor epicuriană, alături de aspectul care încântă toate simțurile” – îşi încep cartea „Viziuni gurmande” renumiţii bucătari Jacques & Laurent Pourcel. Poate fi oricine maestru în arta culinară? Ovidiu Cheabac spune că da! Îți trebuie multă pasiune și curaj, pentru că foarte mulți renunță la cel mai mic eșec.

Botosaneanul Ovidiu Cheabac, de la salteaua de lupte în elita mondială a gastronomiei - GALERIE FOTO

 Ovidiu Cheabac (dreapta)  

„Eu cred că dacă faci ceva, atunci ori faci bine ori nu o faci. Am început să învăț, să particip la campionate, să exersez în fiecare zi. Aș putea spune chiar că am investit în mine și așa am ajuns să fiu instructor de pizza pentru asociați din Italia, dar chiar și pentru statul italian sau să fiu membru în juriile internaționale de bucătarie. Chiar dacă ai facut o şcoală cu un alt profil profesional, ca mine – am absolvit Liceul cu program sportiv din Botoşani, profilul lupte greco-romane – oricine poate ajunge sus cu pasiune şi devotament”, este crezul lui Ovidiu Cheabac.

Însă, ne mai mărturiseşte acesta, cea mai mare dorinţă a lui este să împărtăşească cunoştintele şi pasiunea lui în România. El îşi doreşte ca, în acest an, să deschidă o şcoală de pizza în ţară, apoi de bucătărie şi cofetărie. „Chiar dacă am câţiva elevi pe care îi instruiesc în privat şi au ajuns să câştige şi campionate internaţionale de profil, vreau să fac mai mult pentru toţi cei care vor săpractice această meserie”, spune chef Cheabac, care a plecat din ţară şi a învăţat tehnicile avansate de pizzerie inovaţie în Italia, prin Agenţia locală pentru ocuparea forţei de muncă din Rimini.



Pizzaiolo… din greșeala

„Am început ca spălător de vase. Apoi, un sezon de vară ca și ajutor de bucătar, iar următorul an am ajuns chef într-un restaurant cu o capaciate de 300 de persoane. Făceam pizza pentru mine seara… toate formele posibile și imaginabile, pentru că ma fascina să fiu pizzaiolo acrobatic. Toate acestea până când, într-o seară, pizzaiolo nu s-a prezentat, iar patronul mi-a spus să fug, să ajut în pizzerie. Ce să vă spun… rușine maximă, stres la extreme… Dar în prima seară am întins 200 de pizza, ca lui pizza chef nu îi venea să creadă că e prima zi când fac pizza!”, ne spune râzând Cheabac.

Citeste mai multe aici (sursa: newsbv.ro)!












 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
110

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
670

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
228

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...