„Eu cred că dacă faci ceva, atunci ori faci bine ori nu o faci. Am început să învăț, să particip la campionate, să exersez în fiecare zi. Aș putea spune chiar că am investit în mine și așa am ajuns să fiu instructor de pizza pentru asociați din Italia, dar chiar și pentru statul italian sau să fiu membru în juriile internaționale de bucătarie. Chiar dacă ai facut o şcoală cu un alt profil profesional, ca mine – am absolvit Liceul cu program sportiv din Botoşani, profilul lupte greco-romane – oricine poate ajunge sus cu pasiune şi devotament”, este crezul lui Ovidiu Cheabac.
Însă, ne mai mărturiseşte acesta, cea mai mare dorinţă a lui este să împărtăşească cunoştintele şi pasiunea lui în România. El îşi doreşte ca, în acest an, să deschidă o şcoală de pizza în ţară, apoi de bucătărie şi cofetărie. „Chiar dacă am câţiva elevi pe care îi instruiesc în privat şi au ajuns să câştige şi campionate internaţionale de profil, vreau să fac mai mult pentru toţi cei care vor săpractice această meserie”, spune chef Cheabac, care a plecat din ţară şi a învăţat tehnicile avansate de pizzerie inovaţie în Italia, prin Agenţia locală pentru ocuparea forţei de muncă din Rimini.
Pizzaiolo… din greșeala
„Am început ca spălător de vase. Apoi, un sezon de vară ca și ajutor de bucătar, iar următorul an am ajuns chef într-un restaurant cu o capaciate de 300 de persoane. Făceam pizza pentru mine seara… toate formele posibile și imaginabile, pentru că ma fascina să fiu pizzaiolo acrobatic. Toate acestea până când, într-o seară, pizzaiolo nu s-a prezentat, iar patronul mi-a spus să fug, să ajut în pizzerie. Ce să vă spun… rușine maximă, stres la extreme… Dar în prima seară am întins 200 de pizza, ca lui pizza chef nu îi venea să creadă că e prima zi când fac pizza!”, ne spune râzând Cheabac.
Citeste mai multe aici (sursa: newsbv.ro)!
Botosaneanul Ovidiu Cheabac, de la salteaua de lupte în elita mondială a gastronomiei - GALERIE FOTO
Stiri Botosani Saturday, 3 June 2017 Actualitate„Farfuria este pânza albă care oferă maestrului bucătar sau artistului culinar spațiul necesar exprimării personale, redării și schițării compozițiilor creative, asigurând sprijinul necesar imaginației acestora, filosofiei lor. Farfuria este cea care le permite să țeasă povestea lor epicuriană, alături de aspectul care încântă toate simțurile” – îşi încep cartea „Viziuni gurmande” renumiţii bucătari Jacques & Laurent Pourcel. Poate fi oricine maestru în arta culinară? Ovidiu Cheabac spune că da! Îți trebuie multă pasiune și curaj, pentru că foarte mulți renunță la cel mai mic eșec.
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Achiziție militară majoră: România cumpără blindate de luptă de 2,5 miliarde de euro!
Valoarea contractului care se va întinde pe opt ani e de aproape 2,5 miliarde de euro și presupune ca unele elemente ale blindatelor de luptă să fie produse în România. MApN an...
Lecții de siguranță, și în vacanță, predate de polițiștii botoșăneni! (Foto)
Polițiștii Biroului Siguranță Școlară desfășoară la nivelul județului Campania Națională ”𝐃𝐨𝐫𝐢𝐧𝐭̦𝐞 𝐢̂𝐧𝐝𝐞𝐩𝐥𝐢𝐧𝐢𝐭𝐞 𝐥𝐚 𝐯...
Restricții pentru românii care nu își plătesc taxele. Nu vor mai putea vinde mașini sau construi o casă!
Cei care au taxe sau amenzi neplătite la stat nu vor mai putea să vândă sau să cumpere automobile, să-și recupereze permisul de conducere suspendat, ori să primească autorizații de cons...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2025 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 2.08 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici