Bolnavii de la Sanatoriul Guranda, mutati la Spitalul de Pneumoftiziologie din Botosani!

Bolnavii de la Sanatoriul Guranda, mutati la Spitalul de Pneumoftiziologie din Botosani!
In ciuda demersurilor facute de autoritatile locale, Ministerul Sanatatii a decis inchiderea Sanatoriul de la Guranda si transferul pacientilor la Spitalul de Pneumoftiziologie Botosani.

Pentru transportul bolnavilor au fost solicitate trei ambulante de la Serviciul Judetean de Ambulanta Botosani si o masina de interventie de la ISU Iasi, dotata pentru interventiile cu victime multiple, transferul pacientilor urmand a se face in cursul zilei de vineri.

"La Sanatoriul Guranda, din cei 25 de pacienti internati, 4 au cerut externarea si s-au intors in familie iar 21 vor fi transferati in cursul zilei de vineri la Spitalul de Pneumoftiziologie din Botosani. Cei de la Guranda au cerut acceptul pentru transfer, pe care DSP-ul l-a dat", a declarat Lidia Onforei, purtator de cuvant in cadrul Directiei de Sanatate Publica.

In repetate randuri, presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac, a declarat ca desfiintarea Sanatoriului de la Guranda ar fi o mare greseala, la fel si transformarea acestei unitati in camin de batrani, dat fiind specificul unitatii de pana acum.

"Eu, personal, nu pot sa ii inteleg. Atat pot spune", a declarat vineri presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
301

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
515

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
152

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...