Bogdan Cărăușu, mesaj pentru consilierul primului ministru: Domnule Glăvan, să începeți prin a vă scoate bârna din ochi înainte de a arăta bolșevic - acuzator înspre cetațenii unui stat!

Bogdan Cărăușu, mesaj pentru consilierul primului ministru: Domnule Glăvan, să începeți prin a vă scoate bârna din ochi înainte de a arăta bolșevic - acuzator înspre cetațenii unui stat!

O serie de remarci ale consilierului prim-ministrului României, Bogdan Glăvan, față de realitățile din Moldova nu au trecut neobservate de reprezentanții asociațiilor civice de la Botoșani.

Într-o postare publică, Bogdan Glăvan, consilierul prim-ministrului României, explica cum stă, din punctul său de vedere, treaba în orașele Moldovei: “Inclusiv în spitale și în instituții publice nu se respectă regula; asistente medicale care par picate din lună; oameni care vin să se testeze, puși să se înghesuie. Pe scurt, analfabetism funcțional uluitor, no offense.”

Societatea civilă de la Botoșani nu pare însă dispusă să înghită astfel de remarci, iar într-o scrisoare deschisă, ajunsă și la redacția noastră, Bogdan Cărăușu, unul din liderii mișcărilor de protest de la Botoșani din urmă cu câțiva ani, îl acuză pe Bogdan Glăvan de infantilism polictic.

“Am crezut initial că este vorba despre atât de vânatele „fake news”, acele știri care pun pe jar oficina de serviciu în această perioadă tulbure. Dar, din păcate, s-a dovedit a fi adevărat: domnul Bogdan Glăvan, consilier al Prim-ministrului României, a scris pe pagina de facebook a domniei sale că a aflat „… cum stă treaba în orașele Moldovei…”, orașe în care oamenii dau dovadă de un „… analfabetism functional uluitor…”.

Nu, domnule consilier, nu vom cădea în capcana perfid-insidioasă de a dezbina și mai mult acest popor și așa măcinat de deciziile unei clase politice corupte, incompetente și lașe pe care o reprezentanți, iată, cu succes. Nu putem vorbi în această situație despre moldoveni, bănățeni, ardeleni, munteni, olteni sau orice alte categorii de români care vă incomodează pe dumneavoastră în calculele politice. Este vorba despre provocările pe care această pandemie le-a adus pentru toată românimea (în rom-gleza pe care o folosiți, acest cuvânt poate trece drept arhaism, știu).

Și ne-am fi așteptat ca de la un oficial al statului, să avem parte de mesaje care să îndemne la solidaritate, la unitate națională și la eforturi conjugate pentru a trece cu bine peste aceste încercări. Solidaritate de care oamenii (moldovenii) din orașul în care m-am născut și am crescut, - oraș cu care mă mândresc -, de altfel, au dat dovadă cu prisosință încă de la începutul crizei cauzate de pandemia de COVID-19. Agenții economici, oengeurile și cetățenii simpli ai Botoșaniului au strâns rândurile și au făcut eforturi pentru a corecta proasta administrare a crizei pandemice de către statul pe care dumneavoastră îl reprezentați.

Este vorba despre Botoșani, domnule consilier al întregii Românii, acel oraș din extremitatea nordică a unei Moldove ciunțite (că tot sunt în toi alegerile la frații noștri de peste Prut), a unei Moldove sărăcite și uitate de toate guvernările post-decembriste. Moldovă uitată așa cum au fost uitate și zone întregi din Banat, din Ardeal, din Muntenia și din Oltenia.

Repet, nu vom intra în jocul acesta politicianist și dăunător, deloc potrivit pentru un om cu funcția dumneavoastră, un joc al divizării românilor pe diferite criterii.

Nu puteți invoca analfabetismul funcțional fără să admiteți că rezultatele dezastruoase ale învățământului românesc și distrugerea unui sector vital – cel al educației - reprezintă efectele guvernărilor din ultimii 30 de ani.

Și dacă tot suntem la categoria în care căutăm paiul din ochiul fratelui, ce răspuns ne puteți da în legătură cu acuzațiile pe care vi le-a adus doamna Andreia Surcel? Doamna care v-a fost colegă și pe care ați demis-o în timp ce era internată în spital a declarat că „…puțin după Paște, șefa de la Economic a anunțat că e suspectă de COVID-19 prin prisma soțului, posibil contact în Jandarmerie cu un coleg infectat. După o săptămână s-a confirmat temerea. A ieșit pozitiv la teste. Încă de la început am făcut împreună cu colegii numeroase demersuri către Glăvan pentru a lua măsurile necesare, să nu expunem lumea inutil, mai ales că se putea lucra ușor de acasă. Am urlat în pustiu încă vreo două săptămâni, interval de timp în care ne-am îmbolnăvit și eu, și colega de birou a pacientei zero din FRC.” (Libertatea.ro)

Vă propun, domnule Glăvan, să începeți prin a vă scoate bârna din ochi înainte de a arăta bolșevic-acuzator înspre cetațenii unui stat care de la începutul isteriei COVID-19 n-a fost în stare decât să dea amenzi și să se disculpe pentru orice nouă gafă.

Vă rog să nu confirmați infectarea cu virusul politicianist care ne-a decimat elitele și ne-a condamnat la regres în ultimii 30 de ani!

În speranța că veți fi înțeles rostul acestei scrisori și întru o mai bună înțelegere a realităților societății românești, vă doresc vindecarea!, scrie Bogdan Cărăușu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
62

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...

Primii fermieri despăgubiți în acest an din cauza secetei și a grindinei. ”Am fost la un fermier din județul Botoșani…”

astăzi, 14:25
63

Echipele din cadrul Clubului Fermierilor Români (CFRO) Broker de Asigurare au un program încărcat în aceste zile în care se fac constatări în câmp acolo unde ferm...

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
26

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...