Boc despre reorganizarea administrativa: Jurnalistii pierd, romanii au de castigat!

Boc despre reorganizarea administrativa: Jurnalistii pierd, romanii au de castigat!
Premierul Emil Boc s-a aratat de parere, intr-un interviu la Radio Romania Actualitati, ca jurnalistii vor avea de pierdut din reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei, in conditiile in care vor disparea multe capitale de judet si multe televiziuni sau ziare locale nu vor mai avea astfel relevanta.

"Ii afecteaza pe toti, inclusiv pe jurnalisti, si jurnalistii vor fi afectati direct. Daca se desfiinteaza un judet, nu mai e capitala de judet, mai e cazul sa existe televiziune, ziar local? De aceea, prima data vor fi impotriva", a spus Emil Boc la RRA.

Cealalta categorie afectata va fi aceea a politicienilor, a spus Emil Boc, aratandu-se de parere ca vor disparea multe "clici" locale.

"Intrebati orice cetatean care stie de clici. De aceea e si o rezistenta uriasa la acest proiect din cauza acestor structuri. (...) Nu vedeti ca PSD si PNL, mai ales PSD, recunoscut prin baroniada pe care o are, Dragnea, Oprisan, Nicusor Constantinescu, cand au auzit astia ca isi pierd fiefurile, au zis `stati, fratilor, cum sa pierdem noi?`", a mai spus premierul, citat de ziare.com.

In schimb, el e de parere ca cetatenii Romaniei vor avea de castigat mult, in primul rand datorita faptului ca noile judete vor putea atrage mult mai multi bani europeni, se pot dezvolta mai bine, iar majoritatea serviciilor vor fi transferate spre localitati, astfel incat oamenii vor trebui sa faca drumuri mai scurte pentru rezolvarea problemelor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Spectacolul „Legenda Cetății Neamțului” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani

astăzi, 19:08
7

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia arti...

Tânăr dintr-o comuna din Botoșani, prins conducând sub influența cocainei!

astăzi, 18:07
136

În cursul zilei de luni, 22 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Sucevei un autoturism condus ...

Elevii unei școli gimnaziale din județ au învățat cum să circule corect ca pietoni și bicicliști! (Foto)

astăzi, 17:32
55

Luni, 22.04.2024, Școala Gimnazială ,,Dan Iordăchescu” Hlipiceni, pe lângă activitățile impuse de programa școlară, a desfășurat, în cadrul programului ,,Școala altfel&rdq...