BECJ a stabilit normele de acces în instituție. Măști gratuite pentru vizitatori

BECJ a stabilit normele de acces în instituție. Măști gratuite pentru vizitatori

Biroul Electoral de Circumscripție Județean (BECJ) din Botoșani a adoptat, luni, o hotărâre privind măsurile organizatorice pentru prevenirea răspândirii COVID-19, care trebuie respectate atât de membrii BECJ, cât şi de orice altă persoană interesată să acceadă în sediul instituției.

Pe toată durata de funcționare a BECJ, accesul membrilor, al personalului tehnic-auxiliar, al personalului de pază, curățenie, întreținere și aprovizionare se realizează cu respectarea normelor de acces și de conduită stabilite prin această hotărâre.

Decizia mai arată că, înainte de acordarea accesului oricărei persoane în sediul BECJ, jandarmul de serviciu le verifică temperatura corporală prin mijloace non-invazive, precum termoscanner sau termometru cu raze infraroșii.

Persoanelor care prezintă o temperatură corporală mai ridicată de 37,3 grade Celsius li se interzice accesul în sediul BECJ Botoșani.

„Persoanelor care prezintă o temperatură corporală mai ridicată de 37,3 grade Celsius, li se va repeta măsurarea temperaturii, după o perioadă de 2-5 minute repaus. Dacă temperatura după remăsurare este sub 37,3 grade Celsius, persoanei respective i se va permite accesul în sediu”, au decis reprezentanţii BECJ.

De asemenea, accesul în spațiile de lucru cu membrii birourilor electorale de circumscripție se va organiza astfel încât în spațiile respective să nu fie prezente simultan mai mult de cinci persoane în biroul alocat BECJ.

La momentul accesului și pe toată durata prezenței în sediul BECJ Botoșani și pentru toate categoriile de persoane este obligatorie purtarea măștii de protecție. Masca de protecție se asigură gratuit persoanelor cărora li se permite accesul în sediul instituției.

„Refuzul sau omisiunea de a purta mască de protecție la momentul accesului sau pe toată durata prezenței în sediul Biroului Electoral de Circumscripție Județeană Nr.7 Botoșani de către persoanele cărora li s-a permis accesul atrage, după atenționarea persoanei în cauză pentru a se conforma acestei obligații, interzicerea accesului sau, după caz, obligația de a părăsi de îndată sediul Biroului Electoral de Circumscripție Județeană Nr.7 Botoșani la cererea organelor de pază”, se mai arată în hotărârea BECJ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
48

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
134

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
1354

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....