Bărbat sancţionat de poliţiştii locali pentru că filma cu telefonul cum voiau să amendeze un şofer

Un bărbat a fost sancţionat de poliţiştii locali pentru că filma cu telefonul mobil o acţiune a oamenilor legii. Acesta s-a adresat instanţei, iar judecătorii au anulat procesul verbal de contravenţie, după ce au vizionat filmarea. 

Bărbat sancţionat de poliţiştii locali pentru că filma cu telefonul cum voiau să amendeze un şofer

Bărbatul a văzut, în primăvara acestui an, că poliţiştii locali au oprit o autoutilitară şi voiau să sancţioneze şoferul pentru că ar fi circulat într-o zonă unde accesul vehiculelor mai mari de 3,5 tone era interzis.

Cunoscând şoferul, acesta a vrut să filmeze acţiunea poliţiştilor, însă la un moment dat a fost legitimat şi amendat cu 3000 de lei. A contestat sancţiunea în instanţă menţionând că a crezut că este legitimat pentru a fi martorul acţiunii nicidecum că ar fi amendat. Acesta spune că nu a intervenit între poliţişti şi şofer ci doar a stat la distanţă şi a filmat cu telefonul mobil. În replică, reprezentanţii Poliţiei Locale au menţionat în instanţă că în timp ce agentul constatator discuta cu conducătorul auto, bărbatul s-a interpus între ei şi intervenea în discuţie cu scopul de a împiedica poliţistul să aplice sancţiunea.

Judecătorul a vizionat înregistrarea video cu incidentul şi i-a dat dreptate bărbatului sancţionat, anulând procesul verbal de contravenţie. Decizia dată, la începutul acestei luni, nu este definitivă. 

"Procedând la vizionarea respectivelor înregistrări se poate observa că petentul doar filmează întreaga scenă de la distanță și nu intervine în discuția dintre agentul constatator și conducătorul auto. De asemenea, nu se poate reține în mod temeinic că petentul, prin faptul că filma intervenția organelor de poliție, i-a împiedicat pe aceștia să își îndeplinească obligațiile de serviciu", se arată în motivarea instanţei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Radu Istrate

Diabetul face ravagii printre botoșăneni. Din ce în ce mai mulți copii afectați!

Joi, 15 Noiembrie 2018
362

15.000 de botoșăneni sunt în evidența Spitalului Mavromati cu diagnosticul de diabet zaharat, dintre aceștia mai bine de 2.000 fiind dependenți de insulină. Medicii atrag atenția că &ici...

De ce aleg botoșănencele să nască în Iași sau Suceava? Medic: "Pentru că au rezervă cu flori și primesc un pampers la naștere!"

Miercuri, 7 Noiembrie 2018
2525

Într-o maternitate de stat sau una privată? În Botoșani sau Iași ori Suceava? Personal medical mai amabil sau dotări mai bune? Întrebări pe care orice viitoare mamă și le pune...

Refuzul testului pentru alcoolemie nu l-a scutit de un dosar penal!

Miercuri, 7 Noiembrie 2018
331

O mașină condusă de un bărbat în vârstă de 55 de ani, din municipiul Botoşani, se deplasa marți pe strada Petru Rareş din localitate. Pe fondul neadaptării vitezei de deplasa...