Baba Oarba la vot sau: Eu cu cine votez?!

Baba Oarba la vot sau: Eu cu cine votez?!
Alegerile parlamentare se apropie cu pasi repezi si multi botosaneni inca nu stiu din ce colegiu fac parte. Modalitatea prevazuta de lege ca alegatorii sa ia la cunostinta de ce colegiu apartin este ca botosanenii sa se deplaseze la primarie unde pot consulta copia listelor permanente.

La primar se afla copiile listelor permanente, unde alegatorii pot sa vada de ce colegiu apartin. Legea nu obliga la un afisaj. Cei care doresc se pot consulta copia aflata la primar, a declarat Rodica Dascalu, presedintele BEJ Botosani.

Listele privind delimitarea pe colegii nu vor fi afisate prin cartiere sau la sectiile de votare. Prin urmare, nu este exclus sa ne trezim pe 30 noiembrie ca multi dintre botosaneni se indreapta spre sectiile de votare, dar fara sa cunoasca intre cine au de ales. Acesti cetateni vor afla cu cine pot vota doar in momentul in care li se vor inmana cele doua buletine de vot, cel pentru Senat si cel pentru Camera Deputatilor.

Am un candidat preferat, dar nu stiu daca e pe colegiul meu, pentru ca nici eu nu stiu pe ce colegiu sunt. Daca nu e pe colegiul meu va trebui sa ma orientez spre alt candidat si acest lucru nu prea imi convine, a declarat Dorina, o botosaneanca, la fel de confuza ca multi alti cetateni din Botosani.

Multi nu cunosc nici modul in care se desfasoara anul acesta alegerile. Botosanenii care doresc informatii despre votul uninominal, despre partide si candidate pot accesa www.infovot.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
289

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
494

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
147

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...