Baba Oarba la vot sau: Eu cu cine votez?!

Baba Oarba la vot sau: Eu cu cine votez?!
Alegerile parlamentare se apropie cu pasi repezi si multi botosaneni inca nu stiu din ce colegiu fac parte. Modalitatea prevazuta de lege ca alegatorii sa ia la cunostinta de ce colegiu apartin este ca botosanenii sa se deplaseze la primarie unde pot consulta copia listelor permanente.

La primar se afla copiile listelor permanente, unde alegatorii pot sa vada de ce colegiu apartin. Legea nu obliga la un afisaj. Cei care doresc se pot consulta copia aflata la primar, a declarat Rodica Dascalu, presedintele BEJ Botosani.

Listele privind delimitarea pe colegii nu vor fi afisate prin cartiere sau la sectiile de votare. Prin urmare, nu este exclus sa ne trezim pe 30 noiembrie ca multi dintre botosaneni se indreapta spre sectiile de votare, dar fara sa cunoasca intre cine au de ales. Acesti cetateni vor afla cu cine pot vota doar in momentul in care li se vor inmana cele doua buletine de vot, cel pentru Senat si cel pentru Camera Deputatilor.

Am un candidat preferat, dar nu stiu daca e pe colegiul meu, pentru ca nici eu nu stiu pe ce colegiu sunt. Daca nu e pe colegiul meu va trebui sa ma orientez spre alt candidat si acest lucru nu prea imi convine, a declarat Dorina, o botosaneanca, la fel de confuza ca multi alti cetateni din Botosani.

Multi nu cunosc nici modul in care se desfasoara anul acesta alegerile. Botosanenii care doresc informatii despre votul uninominal, despre partide si candidate pot accesa www.infovot.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marius Budăi: „Domnilor Flutur și Șoptică, nu fiți lași și cereți-i lui Orban să mărească pensiile cu 40% celor 90.000 de pensionari din Botoșani”

astăzi, 11:08
17

Comunicat de presă:PSD apără legea pensiilor și majorarea cu 40% de la 1 septembrie. La nivel național PSD a inițiat o petiție semnată de peste 800.000 de pensionari din fiecare județ, in...

Un deputat îi cere lui Flutur să dispună ridicarea căsuțelor de pe Unirii

astăzi, 09:45
102

Deputatul PSD Răzvan Rotaru consideră că toate căsuțele din lemn de pe Pietonalul Unirii trebuie să fie ridicate din zona respectivă, dacă nu își găsesc utilitatea.„Este o zo...

(P) Cătălin Silegeanu: „Continuăm investițiile în Botoșani prin achiziția de noi utilaje”

astăzi, 08:45
81

Compania Hidroplasto anunță achiziția de noi utilaje pentru producția de granule din PVC.În acest sens compania a receptionat in luna August:1 Granulator marca Ba...