Avertisment privind viitorul omenirii: "Pregătiți-vă pentru epidemiile mortale"

Avertisment privind viitorul omenirii: "Pregătiți-vă pentru epidemiile mortale"

Omenirea intră într-o nouă fază, în care epidemiile mortale, precum ″Ebola″⁣, vor deveni ceva normal. Este avertismentul lansat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care spune că ţările şi instituţiile de sănătate trebuie să se pregătească.

Până acum, Ebola a afectat grupuri relativ mici, mai puţin Republica Democratică Congo care se confruntă chiar în această perioadă cu a doua cea mai amplă epidemie înregistrată vreodată.

Specialiştii spun ca factorii care favorizează aceste crize sunt schimbările climatice, tăierea pădurilor tropicale, mobilitatea sporită a populaţiilor, conflictele şi guvernele ineficiente.

Mii de oameni au contractat virusul
 
Peste 2.000 de persoane au contractat virusul Ebola şi 1.346 au murit după declararea epidemiei în urmă cu zece luni în estul Republicii Democrate Congo, potrivit ultimelor informaţii oferite de Ministerul Sănătăţii din această ţară.

“De la începutul epidemiei, numărul total al cazurilor este de 2.008, dintre care 1.914 confirmate şi 94 probabile. În total, există 1.346 de decese (1.252 confirmate şi 94 probabile) şi 539 de persoane vindecate”, potrivit buletinului Ministerului Sănătăţii.

″În pofida acestei situaţii, evoluţiile din ultimele săptămâni sunt pozitive, însă vigilenţa rămâne crescută”, au afirmat autorităţile congoleze din domeniul sănătăţii.

stirileprotv.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
56

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
29

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
538

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...