Au fost amendați ciobanii care au protestat la ușa lui Daea!

Dupa ce si-au exprimat supararile, ciobanii au fost si amendati de ANSVSA cu 720 de lei fiecare pe motiv ca berbecii pe care i-au adus cu ei nu au avut "formulare de miscare"

Au fost amendați ciobanii care au protestat la ușa lui Daea!

Ciobanii care au protestat, miercuri dimineata, cu oile in fata Ministerului Agriculturii, au fost amendati de ANSVSA (Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor). Protestatarii, nemultumiti din cauza ca statul nu le acorda suficienta sustinere, au spus ca - in timp ce ministrul Petre Daea se lauda la televizor ca sprijina oieritul - ciobanii cinstiti din intreaga tara aproape ca au ajuns in sapa de lemn.

Colac peste pupaza, dupa ce si-au exprimat supararile, ciobanii au fost si amendati de ANSVSA cu 720 de lei fiecare pe motiv ca berbecii pe care i-au adus cu ei nu au avut "formulare de miscare", potrivit Epoch Times.

Unul dintre oieri a explicat ca amenda a fost data in contextul in care "cele mai mari greseli pleaca" de la Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara. "Ne-au amendat ca am venit cu berbecii fara acte de transport. ANSVSA-ul ne-a amendat, sunt in flacari caci cele mai mari greseli de la ei pleaca, cea mai mare coruptie la ei este si va dati seama ca nu ne inghit acum", explica Dan Petrescu.

Barbatul a mai primit amenzi tot din cauza ca a semnalat nereguli in domeniu, precizand ca, "in Romania, cand vrei sa faci bine, statul te arde urgent".

"In Romania se sacrifica in fiecare judet, zilnic, peste o mie de oi fara niciun document, si vite si nu stiu ce... Nu se da nicio amenda, nu-i intereseaza. Dar noi fiindca am venit si am protestat cu un adevar, si am vrut sa aratam lumii intregi ce se intampla in tara asta, am primit amenda, ca asa sunt legile in Romania. Daca vrei sa arati binele din Romania, esti amendat si torturat. In schimb, daca vrei sa faci nereguli, te asociezi cu ei si nu e nicio problema...", a mai declarat oierul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
88

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
60

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
212

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...