Atenție! Toți cei care nu au montate detectoare automate de gaz ar putea avea probleme

Toți cei care au geamuri termopane la apartamente au obligația să își monteze detectoare automate de gaz. În caz contrar ar putea avea mari probleme. Anunțul a fost făcut de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Atenție! Toți cei care nu au montate detectoare automate de gaz ar putea avea probleme

Cei care nu au montate detectoare automate de gaz, trebuie să ştie că distribuitorii le pot întrerupe alimentarea cu gaz, atenţioneză ANRE. 

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) atrage atenţia că începând cu data de 5 iunie 2018,  montarea detectoarelor automate de gaze naturale este obligatorie, în următoarele încăperi şi condiţii:

- Pentru cazul în care geamurile au o grosime mai mare de 4 mm sau sunt de construcţie specială (securizat, tip Thermopan etc.) este obligatorie montarea detectoarelor automate de gaze naturale care acţionează automat, prin electroventil, asupra robinetului de închidere. 

- În încăperile în care există risc de intoxicări, incendii sau explozii cauzate de scăpările accidentale de gaze naturale acumulate, se prevăd detectoare automate de gaze naturale care acţionează automat, prin electroventil, asupra robinetului de închidere. 

De asemenea, toate încăperile în care se montează aparate consumatoare de combustibili gazoşi se prevăd, spre exterior sau spre balcoane/terase vitrate, cu suprafeţe vitrate, definite conform art. 128 alin. (1) lit. e), cu suprafaţa minimă totală de: a) 0,03 mp pentru fiecare mc de volum net de încăpere, în cazul construcţiilor din beton armat; b) 0,05 mp pentru fiecare mc de volum net de încăpere, în cazul construcţiilor din zidărie.

Potrivit Regulamentului privind furnizarea gazelor naturale la clienţii finali, operatorul sistemului de distribuţie a gazelor naturale poate să întrerupă alimentarea cu gaze naturale a clientului final în situaţia în care nu sunt prezentate actele doveditoare privind efectuarea verificării sau a reviziei tehnice periodice a instalaţiei de utilizare, în conformitate cu normele tehnice specifice aprobate de ANRE, scrie Adevarul. 

Detectoarele automate de gaze naturale şi ale electroventilelor se montează numai de către operatori economici autorizaţi ANRE, sub condiţia încheierii unui contract de prestări servicii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Camera Deputaților: eliminarea pensiilor speciale, amânată până în februarie

astăzi, 18:26
18

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților a amânat astăzi votul pentru proiectul privind pensiile speciale, până în luna februarie, după ce Guvernul a anunțat că trebuie să ...

Sute de metri cubi de lemn confiscate de Garda Forestieră Județeană Botoșani

astăzi, 18:18
80

În urma verificărilor efectuate pe linia respectării regimului silvic de către Garda Forestieră Județeană Botoșani, în ultima lună s-au desfășurat o serie de controale care au vi...

Șah la magistrați. Pensionarea anticipată amânată pentru încă doi ani

astăzi, 15:53
202

Comisia juridică din Senat a decis amânarea datei la care magistrații se pot pensiona anticipat.Astfel, judecătorii și procurorii cu 20 de ani vechime în muncă vor putea ieși la ...