Atenție! Toți cei care nu au montate detectoare automate de gaz ar putea avea probleme

Toți cei care au geamuri termopane la apartamente au obligația să își monteze detectoare automate de gaz. În caz contrar ar putea avea mari probleme. Anunțul a fost făcut de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Atenție! Toți cei care nu au montate detectoare automate de gaz ar putea avea probleme

Cei care nu au montate detectoare automate de gaz, trebuie să ştie că distribuitorii le pot întrerupe alimentarea cu gaz, atenţioneză ANRE. 

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) atrage atenţia că începând cu data de 5 iunie 2018,  montarea detectoarelor automate de gaze naturale este obligatorie, în următoarele încăperi şi condiţii:

- Pentru cazul în care geamurile au o grosime mai mare de 4 mm sau sunt de construcţie specială (securizat, tip Thermopan etc.) este obligatorie montarea detectoarelor automate de gaze naturale care acţionează automat, prin electroventil, asupra robinetului de închidere. 

- În încăperile în care există risc de intoxicări, incendii sau explozii cauzate de scăpările accidentale de gaze naturale acumulate, se prevăd detectoare automate de gaze naturale care acţionează automat, prin electroventil, asupra robinetului de închidere. 

De asemenea, toate încăperile în care se montează aparate consumatoare de combustibili gazoşi se prevăd, spre exterior sau spre balcoane/terase vitrate, cu suprafeţe vitrate, definite conform art. 128 alin. (1) lit. e), cu suprafaţa minimă totală de: a) 0,03 mp pentru fiecare mc de volum net de încăpere, în cazul construcţiilor din beton armat; b) 0,05 mp pentru fiecare mc de volum net de încăpere, în cazul construcţiilor din zidărie.

Potrivit Regulamentului privind furnizarea gazelor naturale la clienţii finali, operatorul sistemului de distribuţie a gazelor naturale poate să întrerupă alimentarea cu gaze naturale a clientului final în situaţia în care nu sunt prezentate actele doveditoare privind efectuarea verificării sau a reviziei tehnice periodice a instalaţiei de utilizare, în conformitate cu normele tehnice specifice aprobate de ANRE, scrie Adevarul. 

Detectoarele automate de gaze naturale şi ale electroventilelor se montează numai de către operatori economici autorizaţi ANRE, sub condiţia încheierii unui contract de prestări servicii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
38

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
203

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
2100

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...