Atenție la eticheta cireșelor de import. Cumpărător: "Cum să îndepărtezi coaja cireșelor înainte de a le consuma?"

Atenție la eticheta cireșelor de import. Cumpărător: "Cum să îndepărtezi coaja cireșelor înainte de a le consuma?"

Cireșele de import au invadat marile rețele de magazine și piețele, luând "fața" cireșelor de mai care abia se văd la tarabe. Ceea ce trebuie să știți este că etichetele fructelor de import conțin informații pe care ar fi bine să le citiți înainte de a plăti un preț piperat. Spre exemplu, un kilogram de cireșe ajunge să coste și 40 de lei.

Un client al unui renumit lanț de supermarketuri a postat pe Facebook o imagine cu eticheta unor cireșe aduse din Turcia. Pe cutie, cumpărătorii sunt avertizați că cireșele sunt tratate cu chimicale, mai exact coaja lor nu este recomandată consumului uman. Astfel, se pune întrebarea: cum să te bucuri de cireșe dacă ești obligat să le decojești? Și cu ce cuțit recomandă vânzătorul să fie efectuată această operațiune extrem de migăloasă?

”Doar ce le-am cumpărat de la Carrefour România Mega Mall (București – n.r.). SȘtie cineva dacă există și cuțit special pentru această operațiune de îndepărtare a cojilor la cireșe? Pentru mine e prima oară când văd așa ceva. Carrefour România, aveți și un instrument special pentru așa ceva?”, se întreabă Augustin Katea, cel care a postat imaginea cu cireșele ale căror coajă nu este recomandată pentru consum. SURSA

Potrivit News.ro, directorul general al ANPC Paul Anghel reaminteşte că legislaţia europeană interzice folosirea acestor substanţe în agricultură, iar consumul poate afecta ficatul şi rinichii. Imazalil şi Thiabendazon sunt substanţe considerate toxice.

Directorul general al ANPC Paul Anghel precizează că produsele tratate cu aceste substanţe nu au gust sau aspect modificate, dar avertizează că în cazul consumului sunt afectaţi ficatul şi rinichii. 

Anghel a mai avertizat cu privire la fructele tratate cu cele două substanţe, în noiembrie anul trecut el, atrăgând atenţia asupra citricelor „Citiţi cu atenţie eticheta produselor pe care doriţi să le achiziţionaţi şi e bine sa ştiţi că: portocalele si citricele conservate cu IMAZALIL sunt foarte periculoase pentru consumul uman. THIABENDAZOL-IMAZALIL sau E233 acoperă coaja citricelor, este folosită pentru combaterea bolilor la plante si are o actiune fungicidă”, afirma atunci Anghel.

Încă de atunci exista recomandarea ca citricele să fie spălate foarte bine, deși  „intoxicarea poate interveni chiar dacă nu se ingerează coaja fructelor şi legumelor stropite.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...