Atentie la cumparaturile de sarbatori - Bonul fiscal iti poate recupera banii!

Atentie la cumparaturile de sarbatori - Bonul fiscal iti poate recupera banii!
Ce faci daca acasa constati ca ai cumparat un produs deteriorat? Graba cumparaturilor pentru sarbatorile de iarna ii face pe botosaneni sa uite, uneori, sa verifice daca produsele pentru care platesc sunt in regula. Pentru a evita sa cumpere produse alimentare expirate si situatiile neplacute care decurg din acest lucru, chiar daca in magazine este aglomerat, botosanenii trebuie sa studieze foarte bine etichetele si termenele de garantie.

In cazul in care, totusi, nu ati avut timp sa aruncati o privire peste eticheta si constatati ca produsul cumparat este alterat, aveti dreptul sa va intoarceti la magazin cu bonul fiscal si sa solicitati restituirea banilor sau alt produs.

"Este foarte important ca toti cumparatorii sa fie atenti la eticheta si, in special, la termenul de valabilitate", a explicat precizat Niculai Rata, inspector in cadrul OJPC Botosani.

"Primul lucru pe care trebuie sa-l faca un cumparator atunci cand constata ca produsul cumparat nu este in regula, este sa se intoarca la magazin, de preferinta cu bonul. Este obligatia vanzatorului sa rezolve acest gen de probleme. Chiar si in cazul electrocasnicelor. Inainte electrocasnicele erau trimise in service daca se constata ca sunt defecte imediat dupa cumparare, acum nu mai este asa. Vanzatorul trebuie sa rezolve problema", a precizat Niculai Rata.

In cazul in care vanzatorul refuza sa inapoieze banii sau sa schimbe produsul cumparat, botosanenii se pot adresa Oficiului Judetean pentru Protectia Cumparatorului.

"Daca vanzatorul refuza sa rezolve problema aparuta, atunci cumparatorii pot veni la OJPC. Pentru asta trebuie sa faca dovada locului de unde au cumparat si a datei, prin prezentarea bonului fiscal", a mai spus Niculai Rata.
 
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bătrânii unei comune din Botoșani primesc, zilnic, mâncare caldă oferită de Primărie

astăzi, 18:05
427

Persoanele vârstnice din comuna Drăguşeni din judeţul Botoşani primesc zilnic, pe perioada stării de urgenţă, câte o porţie de mâncare caldă din partea autorităţilor local...

Când am putea ieși din case? Alexandru Rafila: După data de 15 mai. Multe măsuri vor rămâne în vigoare mai mult timp

astăzi, 17:44
562

Un anunț de maximă importanță pentru români, o estimare venită de la Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie. În direct la Digi24, acesta a precizat...

Parcuri de joacă închise și scări de bloc dezinfectate de DSPSA

astăzi, 17:35
117

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a dispus închiderea tuturor parcurilor de joacă pentru copii de pe raza orașului de Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA)...