Atentie la anvelopele de iarna pe care le cumparati!

Atentie la anvelopele de iarna pe care le cumparati!

 ALEXANDRU ZARUG  

Mesajul catre soferi vine din partea comisarilor de la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor, care au demarat un control la cei care comercializeaza anvelope si au constatat ca cele second-hand, scoase la vanzare, au un grad de uzura foarte mare.

Reprezentantii de la Protectia Consumatorului au constatat ca majoritatea agentilor economici scot in fata anvelopele bune, iar pe cele uzate le tin in depozite, si de fapt acestea din urma sunt cele vandute soferilor. Cand sunt insa controlati de autoritati toti sustin ca respectivele anvelope din depozite nu sunt de vanzare.

In aceste conditii, ei nu pot fi sanctionati, insa comisarii de la Protectia Consumatorului atrag atentia soferilor sa fie cu mare bagare de seama cand cumpara cauciuri, pentru ca este vorba in primul rand de siguranta.

"Nu am putut sa ii sanctionam pe agentii economici care comercializeaza anvelope, le-am dat doar avertismente, pentru ca nu aveau afisat programul de lucru. Este o problema care ne depaseste, pentru ca vin o groaza de vechituri pe care le aduc respectivii domni, le desfac intr-un depozit si scot la prezentare pe cele care corespund. Noi le-am verificat pe cele scoase la prezentare, insa cand te duci si verifici stivele de anvelope, intr-adevar sunt uzate, dar ei spun ca nu sunt de vanzare", a spus Alexandru Zarug, comisar-sef in cadrul CJPC Botosani.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, apel către botoșăneni: „Este mai grav ca acum trei luni. Pandemia nu se oprește”.

astăzi, 15:38
599

La prima sa întâlnire cu presa locală la mai bine de trei luni, Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani și-a început discursul de marți cu un apel către botoșăneni. A...

Botoșani a primit banii pentru pagubele create de inundații asupra infrastructurii rutiere: circa 9.800 de lei

astăzi, 15:13
117

În timp record, la nivelul județului Botoșani, comisiile constituite prin Ordin al Prefectului județului, Dan Nechifor, au evaluat pagubele produse de fenomenele hidrometeorologice din perioa...

Primarul municipiului Botoșani despre „Cornișa”: „Este un loc foarte râvnit în Botoșani de toate instituțiile de cultură”

astăzi, 15:05
201

După aproape patru luni de la ultima întrevedere, primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a susținut marți prima conferință de presă, care a avut loc în Amfiteatrul de la ...