Atenție, dacă mergeți în concediu: Noi reguli de circulație în Bulgaria

Atenție, dacă mergeți în concediu: Noi reguli de circulație în Bulgaria

Șoferii români care au trecut ieri granița româno-bulgară au fost înștiințați despre noile reguli de circulație din țara vecină. Vameșii le-au distribuit inclusiv pliante cetățenilor români sau de alte naționalități, care au intrat ieri pe teritoriul Bulgariei.

 

Pliantele conţin informaţii despre cele mai importante reguli de trafic rutier şi despre eventualele penalizări în cazul în care acestea sunt încălcate, anunţă RADOR, care citează reprezentanţi ai Ministerului de Interne de la Sofia.

Pliantele sunt tipărite în 4 limbi – bulgară, engleză, germană şi turcă – şi atrag atenţia asupra faptului că pentru taxa de vinietă neplătită riscurile pentru conducătorul auto sunt confiscarea vehiculului pentru o perioadă de până la o lună şi o amendă cuprinsă între 300 şi 3.000 de leva (circa 150 – 1.500 de euro), în funcţie de tipul acestuia.

Totodată, se reaminteşte şoferilor că pe teritoriul Bulgariei autovehiculele circulă cu luminile de întâlnire aprinse şi pe timp de zi.

O atenţie deosebită este acordată faptului că pe banda de urgenţă de pe autostradă este interzisă deplasarea sau oprirea, cu excepţia situaţiilor speciale. De asemenea, sunt menţionate sancţiunile privind conducerea autovehiculelor după consumul de băuturi alcoolice. Pliantele vor fi înmânate tuturor străinilor care intră în Bulgaria, după verificarea documentelor de identitate.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

astăzi, 20:16
54

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

astăzi, 19:23
56

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
55

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...