Asociația Nord face un apel la unitate și lansează campania #7deAcasă

Asociația Nord face un apel la unitate și lansează campania #7deAcasă

Asociația Nord lansează campania #7deAcasă, chemând comunitatea botoșăneană să strângă rândurile în șapte acțiuni care pot fi făcute de acasă în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

Toată echipa festivalului Zilele Nordului, alături de mai mulți parteneri și colaboratori, lucrează în prezent la această campanie, prin care propune comunității să se implice în șapte acțiuni ce pot fi făcute de acasă pentru a sprijini în mod direct spitalele și pe cei din primele linii.

Cu sprijinul partenerilor săi și a comunității sale, Asociația Nord și-a propus să strângă fonduri pentru achiziționarea de ventilatoare și de echipamente de protecție necesare în această perioadă. „Suntem în contact cu spitalele și autoritățile, dar și cu grupuri civice din toată țara, încercăm să ne sincronizăm eforturile cu ale celorlalte inițiative civice din Botoșani și ale autorităților. Alături de echipa Nord au venit și alți botoșăneni din țară, specialiști în sănătate publică și în strângere de fonduri, vrem să ajutăm după puteri”, arată reprezentanții Asociației.

Un prim transport cu 1.000 de măști textile oferite de un grup civic a fost livrat deja la Spitalul Municipal din Dorohoi, iar 200 de viziere confecționate în ateliere NOAH, care au sistat producția de ceasuri pentru a veni în sprijinul spitalelor, au fost trimise Spitalul Județean Mavromati și Spitalul Municipal din Dorohoi.

Șapte lucruri de făcut de acasă împotriva pandemiei

Sub sloganul #Cei7AniDeAcasă”, ediția a șaptea a Zilelor Nordului a fost programată pentru 27-30 august 2020, propunându-și să reconstruiască de la zero prima școală de stat din mediul rural al Moldovei și să aducă peste 60 de evenimente culturale și sportive în Nord. Primii artiști anunțați au fost trupele Zdob și Zdub și The Mono Jacks.

În contextul actual, când desfășurarea ZN în week-end-ul stabilit inițial este pusă sub semnul întrebării, organizatorii își direcționează toate eforturile înspre o campania #7deAcasă, de sprijin pentru unitățile medicale și inițiativele civice din județ:

Lista celor #7deAcasă:

#1    Caută companii care să doneze bani pentru echipamente și materiale medicale

Donațiile se fac în conturile Asociației Nord deschise la BCR: RO13RNCB0301147711260001 (lei) și RO56RNCB0301147711260003 (euro), cu mențiunea „donații spitale” sau „7deAcasa”.

#2    Trimite-ne informații despre ateliere și fabrici care pot produce materiale de protecție

Trimite-ne informații la alex@nordul.ro sau scrie-ne pe pagina www.facebook.com/zilelenordului.

#3    Oferă servicii de cazare, masă și de alte feluri medicilor și celor aflați în nevoie  

Dacă ai un hotel, o pensiune sau un restaurant, oferă-ți serviciile pentru cei din linia întâi. Dacă poți ajuta în alt fel, contactează-ne și te punem în legătură cu ei.

#4    Cumpără Biletul Nordului

Pentru prima oară de la lansare, Zilele Nordului pune în vânzare bilete la festival! Biletul Nordului este un mecanism de solidaritate prin care iubitorii de Nord pot dona 10, 50 sau 100 de lei pentru spitalele din județul Botoșani.

#5    Donează sânge 

Donarea de sânge nu este doar permisă, ci și strict necesară în această perioadă.

Mergi la cel mai apropiat centru de donare și îndeamnă și pe alții să doneze.

#6    Respectă cu strictețe regulile comunicate de autorități și învață și pe alții să facă la fel

Respectarea regulilor și recomandărilor comunicate de către autorități va salva vieți. Stai acasă, protejează-te, respectă normele de igienă și de distanțare socială. În acest fel vom evita supraîncărcarea spitalelor și consecințele ei tragice.

#7    Oferă sprijin emoțional și mental familiei tale, prietenilor și colegilor tăi

Pentru nimeni nu e ușor să petreacă atâtea săptămâni în casă, despărțit de cei dragi și cu gândul la pericolele din jur și la viitorul incert. Ține legătura cu cei dragi, sună-i frecvent, organizați întâlniri video pe internet, încurajează-i.

„Vrem ca finalul acestei veri să ne readucă împreună pentru a sărbători cei șapte ani de acasă la Zilele Nordului. Însă pentru a depăși cu bine momentul dificil în care ne aflăm, avem nevoie să fim solidari și implicați cu toții. Prin campania #7deAcasă adunăm banii și resurse pe care le punem integral la dispoziția spitalelor și a altor inițiative care vin în sprijinul lor, în regim de urgență și de transparență totală”, încheie reprezentanții Asociației Nord.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șeful ISU Botoșani, colonelul Cristian Amarandei, a învins coronavirusul

Duminică, 24 Mai 2020
1105

Șeful Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență de la Botoşani, colonelul Cristian Amarandei, a fost, în sfârşit, externat din spital.Acesta a fost diagnosticat cu Cov...

Cutremur cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter în această după amiază în Vrancea

Duminică, 24 Mai 2020
536

Un cutremur cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter s-a produs duminică la ora 15.07, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pămâ...

Fraisil nu e singurul. Mai mulți fotbaliști au intrat în dizgrația botoșănenilor, după ce au plecat de pe "Municipal"

Duminică, 24 Mai 2020
732

Cazul "Fraisil" îmi aduce aminte de alți câțiva foști soldați ridicați în slăvi de suporterii botoșăneni, care au avut un comportament similar cu cel al austriaculu...