Asistenta Lenuța Buta a fost reintrodusă pe lista deceselor COVID

Asistenta Lenuța Buta a fost reintrodusă pe lista deceselor COVID

Situație neașteptată în raportul anunțat de Grupul de Comunicare Strategică. Cazul asistentei din Botoșani, care a murit pe 23 mai din cauza virusului, deși înainte de deces a avut două teste negative a reapărut în raportare. Ministrul Sănătății solicitase o reevaluare a cazului.

„Deces 1295

Femeie, 46 ani, județ Botoșani, asistență medicală.

Dată confirmare: 23.04.2020.

Dată deces: 23.05.2020

Fără comorbidități cunoscute”.

Conform Ord MS 961/2020 și a informațiilor primite de la SCBI Sfânta Parascheva din Iasi unde cazul a fost internat acest deces este considerat ca fiind deces de COVID-19 deși în momentul decesului avea 2 teste negative pentru coronavirus. Lenuța Buta (46 ani) s-a infectat în urmă cu câteva săptămâni. Pentru că starea ei de sănătate s-a degradat, a fost transferată la Iași, fiind internată pe secția Reanimare a Spitalului de Boli Infecțioase. Din păcate, medicii ieșeni nu au mai reușit să o salveze.

„Iubea oamenii. Iubea muntele. Dumnezeu a iubit-o prea mult și a luat-o la El, lăsându-ne consternați! Încă o victimă COVID-19 din rândul cadrelor medicale! Cuvintele sunt prea sărace ca să poată exprima durerea pe care o lași în urmă, Draga noastră Lenuța! Dumnezeu să te ierte și să te primească în ceata îngerilor Săi! Secția Boli Infecțioase Adulți este de azi mai săracă, pierzând o asistentă medicală extraordinară! Am rămas cu un mare gol în suflet în urma acestei nedrepte despărțiri!”, descria medicul Valentina Morcov.

Vă reamintim că în această seară Grupul de Comunicare Strategic a anunțat producerea a opt decese din cauza infecției cu coronavirus. Bilanțul a ajuns la 1296 de morți. Până astăzi, 3 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 19669 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13800 au fost declarate vindecate și externate. Numărul de cazuri confirmate, pe județe, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică.

Până acum, 1.288 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt, Ilfov, Harghita, Tulcea și Buzău au decedat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

astăzi, 20:16
25

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

astăzi, 19:23
37

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
32

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...