Aproape un milion de conturi blocate anul trecut de ANAF. Acum, angajații ANAF sunt stresaţi că vor fi dați afară și nu-și mai pot îndeplini sarcinile de serviciu, spun sindicatele

Aproape un milion de conturi blocate anul trecut de ANAF. Acum, angajații ANAF sunt stresaţi că vor fi dați afară și nu-și mai pot îndeplini sarcinile de serviciu, spun sindicatele

ANAF a pus poprire pe aproape un milion de conturi ale persoanelor fizice şi juridice în primele 11 luni din 2019, suma colectată reprezentând însă puţin peste o cincime din cât i se datora, pentru restul demarându-se deja măsurile de executare silită.

„În perioada 01.01.2019 - 30.11.2019, ANAF a emis 954.657 adrese de înfiinţare a popririlor asupra conturilor bancare, atât pentru persoane fizice cât şi juridice. Valoarea totală a creanţelor cuprinse în adresele de înfiinţare a popririlor bancare emise în perioada 01.01.2019 - 30.11.2019 a fost de 14.950,26 mil lei, iar valoarea totală colectată a fost de 3.094,96 mil lei”, se precizează într-un comunicat de presă.

Potrivit prevederilor Legii nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală, organele fiscale teritoriale aplică măsurile de executare silită pentru recuperarea obligaţiilor fiscale restante, reprezentând impozite, taxe, contribuţii, etc.

“Informaţiile detaliate pe tipul impozitului, taxei, contribuţiei, etc pentru care au fost înfiinţate popriri sunt gestionate la nivelul organului fiscal, care administrează contribuabilii pentru care s-au început măsurile de executare silită”, se mai arată în comunicatul de presă.

În prezent, sindicaliştii ANAF susţin că angajaţii Fiscului sunt stresaţi de iminenta restructurare, nemaiputându-şi îndeplini sarcinile de serviciu legate de colectarea veniturilor la bugetul de stat.

Mai mult, printre cei care vor avea popriri pe conturi, în cel mai scurt timp, se vor afla chiar mulți din angajații ANAF, cea mai mare parte dintre ei având rate în curs la bănci, pe care nu vor mai avea de unde să le achite.

În prezent se apreciază că Ministerul de Finanțe va concedia 150 de oameni din posturile de conducere şi a aproape 2.000 de posturi din structură.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
75

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
84

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
89

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...