Aproape jumătate din populaţia planetei este în carantină din cauza Covid - 19

Aproape jumătate din populaţia planetei este în carantină din cauza Covid - 19

Aproape jumătate din populaţia lumii se află sub o anumită formă de restricţie impusă de autorităţi ca răspuns la pandemia de COVID-19, scrie Sky News, în urma analizării datelor la nivel mondial.

Cel puţin trei miliarde de oameni din 41 de ţări se confruntă cu o anumită formă de restricţie. Dintre aceştia, jumătate, sunt persoane cărora li se interzice să părăsească locuinţele fără un motiv întemeiat.

Multe părţi din vestul Europei sunt în prezent blocate complet. Dintre acestea, cea mai gravă situaţie este în Italia, Spania şi Germania, acolo unde se înregistrează şi cele mai multe cazuri de îmbolnăviri.

Ultimul raport, potrivit World Meters, arată că la nivel mondial au fost înregistrate, până joi dimineaţă, 468.905 de persoane infectate cu noul coronavirus.

Dintre aceştia, 21.200 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 114.218 au fost declarate vindecate.

Cele mai multe cazuri sunt în continuare în China - 81.285, dar numărul noilor îmbolnăviri în ţara din care a izbucnit focarul este extrem de scăzut. În ultimele 24 de ore au fost raportate 67 de noi cazuri şi 6 decese în China.

Poziţia a doua în ceea ce priveşte numărul de îmbolnăviri este ocupată de Italia, cu 74.386 de cazuri raportate. Dintre acestea, 5.210 de persoane au fost testate pozitiv în ultimele 24 de ore şi 683 de bolnavi şi-au pierdut viaţa în cursul zilei.

Cele mai multe îmbolnăviri raportate în ultimele 24 de ore în lume au fost în Statele Unite. 11.192 de persoane au fost testate pozitiv, miercuri, ducând astfel numărul total al îmbolnăvirilor în SUA la 66.048.

Cel mai mare număr de noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus în Europa a fost înregistrat, miercuri, în Spania – 7.457. Numărul total al îmbolnăvirilor, aici, a ajuns la 49.515, cu 3.647 de decese, dintre care, 656 în ultimele 24 de ore.

Având în vedere numărul mic de cazuri noi raportate, China a relaxat restricţiile de circulaţie. Potrivit comisiei naţionale de sănătate, majoritate noi înregistrate în China sunt „de import”.

Tot, miercuri, Ministerul Educaţiei din Japonia a declarat că nu va reînnoi restricţiile privind cursurile în şcoli, acestea urmând să expire la începutul lunii aprilie.

La acest moment, cel puţin 35 de ţări au şcolile închise până la sfârşitul lunii martie.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cel puţin 196 de ţări şi teritorii au raportat cazuri de infecţii cu COVID-19.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean prins la Botoșani cu un transport de material lemnos neînregistrat corect!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
61

Marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Șendriceni, o autoutilitară condusă de un bărb...

ITM le-a pus gând rău angajatorilor din panificație: Sute de mii de lei amendă pentru nerespectarea normelor de siguranță a muncii!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
113

În perioada 09 -12.04.2024, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, a avut loc Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile lega...

Bărbat de 62 de ani din Dorohoi a produs un accident după ce s-a urcat băut la volan!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
140

În cursul zilei de marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă din municipiul Dorohoi s-a produs un acc...