APIA Botoșani a anunțat că în această toamnă alocă 15.000.000 euro pentru împăduriri !

APIA Botoșani a anunțat că în această toamnă alocă 15.000.000 euro pentru împăduriri !

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Centrul Județean Botoșani, a anunțat astăzi că la nivelul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale s-a planificat desfășurarea ultimelor sesiuni de depunere a cererilor de sprijin aferente schemei de ajutor de stat - Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite și schemei de ajutor de stat - Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor, având în vedere că Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 se află în etapa finală de implementare.

Este vorba de sesiunea 4 de depunere a cererilor de sprijin pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, aferentă SubMăsurii 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite”, MĂSURA 8 - Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi în îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor.

Aceasta se va desfăşura în perioada 16 septembrie – 13 decembrie 2019, alocarea financiară fiind de 15.000.000 euro.

În paralel, sesiunea 3 de depunere a cererilor de sprijin pentru schema de ajutor de stat „Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor, aferentă Submăsurii 15.1 „Plăţi pentru angajamente de silvomediu”, MĂSURA 15 - Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor se va desfășura în perioada 2 martie – 15 mai 2020.

Alocarea financiară este de aproximativ 29.000.000 euro. Pentru această sesiune, cererea de sprijin reprezintă și cerere de plată pentru anul 1 (1 ianuarie– 31 decembrie 2020).

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Centrul Județean Botoșani a anunțat și unde pot fi găsite mai multe detalii cu privire la condițiile de accesare a acestor fonduri, precum și condițiile de eligibilitate.

Este vorba de un document care poate fi consultat la adesa:

http://www.apia.org.ro/ro/directia-masuri-de-sprijin-i-iasc/masuri-delegate-din-pndr

De asemenea, în curând vor fi disponibile și Ghidurile solicitantului aferente celor două sesiuni ale schemelor de ajutor de stat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

952 persoane angajate prin intermediul AJOFM Botoșani, în primele trei luni ale anului 2024

astăzi, 17:14
14

În primele trei luni ale anului 2024, au fost integrate pe piața muncii datorită măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă implementate de Agenția Județeană pentru Ocuparea For...

(P) LEGO TOWN LA BOTOȘANI SHOPPING CENTER!!!

astăzi, 16:12
174

Orășelul LEGO creativ pentru copii vă așteaptă la centrul comercial Botoșani Shopping Center! Cei mici și mari sunt invitați să experimenteze GRATUIT bucuria jocurilor LEGO, într-un cad...

ISU Botoșani își mărește echipa: Patru posturi scoase la concurs din sursă externă!

astăzi, 16:00
148

Începând de astăzi, s-a dat startul înscrierilor la concursurile organizate pentru ocuparea, prin încadrare directă, a unor posturi vacante în cadrul Inspectoratului pe...