Anul acesta sunt acordate 60.000 de bilete la tratament balnear pentru pensionari

Anul acesta sunt acordate 60.000 de bilete la tratament balnear pentru pensionari

Guvernul a aprobat 59.926 de bilete la tratament balnear pentru pensionarii şi asiguraţii sistemului public de pensii în anul 2020.

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) a anunțat că suma alocată în acest scop depășește 370,3 milioane de lei și a fost acordată prin Legea privind bugetul asigurărilor sociale de stat, biletele urmând a fi acordate prin sistemul Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP).

Acordarea biletelor de tratament se face în limita numărului de locuri asigurate în unităţile aflate în proprietatea CNPP, precum şi a numărului de locuri contractate cu alte unităţi de profil şi a sumelor alocate în acest scop prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Biletele, care includ tariful pentru 12 zile de tratament balnear, vor fi repartizate pe maximum 19 serii, pentru un sejur de 16 zile.

Potrivit MMPS, pot solicita bilete de tratament pensionarii şi asiguraţii sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numărul total al acestora va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi persoanelor care au suferit accidente de muncă sau cu boli profesionale.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
321

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
549

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
163

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...