ANPC lanseaza www.bugetulfamiliei.ro!

ANPC lanseaza www.bugetulfamiliei.ro!
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor vine in ajutorul clientilor care vor sa apeleze la banci.

Vicepresedintele ANPC, Gheorghe Ciubotaru, a lansat astazi o campanie de educare si informare a populatiei asupra gestionarii bugetului familiei. Primul pas a fost facut prin lansarea site-lui www.bugetulfamiliei.ro, un ghid complet al bugetului familiei.

www.bugetulfamiliei.ro se vrea a fi un consultant virtual, la care poate avea acces orice roman. Cu ajutorul datelor puse la dispozitie, cetatenii isi pot calcula posibilitatile contractarii unui imprumut, pot afla care e perioada cea mai buna pentru a face economii sau pot consulta legislatia.

Gheorghe Ciubotaru, vicepresedinte ANPC: Este foarte necesar, intrucat, cand faci un asemenea gest, mai ales pe perioada lunga, trebuie sa il faci in cunostinta de cauza, sa stii sa iti calculezi gradul de indatorare, sa faci o proiectie a bugetului si sa vezi daca poti sa te angajezi intr-o asemenea chestiune.

Inspectorul-sef al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor spune ca aceasta campanie este mai mult decat necesara, in contextul nemultumirilor starnite de banci prin cresterea dobanzilor la imprumuturi.

Mihai Turcanu, inspector sef OJPC Botosani:In actuala conjunctura, cand bancile ataca prin majorarea dobanzilor interesele economice ale consumatorilor, noi trebuie sa actionam pentru educatie prin toate mijloacele de care dispunem, respectiv conferinte de presa, inalniri cu cetatenii, comunicate de presa.

Initiatorul acestei campanii, Gheorghe Ciubotaru, spune ca astfel de campanii vor fi lansate pentru toate domeniile de activitate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Misiune specială a cadrelor medicale: Au chemat în ajutor pompierii!

Sâmbătă, 15 Iunie 2019
1321

O femeie din Săveni a sunat la 112, spunându-le medicilor că nu poate respira. Echipajul de la Serviciul Județean de Ambulanță ajuns la fața locului a acordat primul ajutor, însă au...

Darren Cahill: "Am ajuns un mare antrenor pentru că am avut o mare jucătoare, Simona Halep"

Sâmbătă, 15 Iunie 2019
187

Fostul antrenor al Simonei Halep, australianul Darren Cahill, susține că a ajuns un mare antrenor deoarece a avut parte de o mare jucătoare, Simona Halep, între ei existând o mare &icir...

A murit marele cineast italian Franco Zeffirelli

Sâmbătă, 15 Iunie 2019
239

Marele regizor italian Franco Zeffirelli a murit sâmbătă, la vârsta de 96 de ani, la reședința sa din Roma, anunță AFP. Franco Zeffirelli "s-a stins în pace după o l...