ANPC lanseaza www.bugetulfamiliei.ro!

ANPC lanseaza www.bugetulfamiliei.ro!
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor vine in ajutorul clientilor care vor sa apeleze la banci.

Vicepresedintele ANPC, Gheorghe Ciubotaru, a lansat astazi o campanie de educare si informare a populatiei asupra gestionarii bugetului familiei. Primul pas a fost facut prin lansarea site-lui www.bugetulfamiliei.ro, un ghid complet al bugetului familiei.

www.bugetulfamiliei.ro se vrea a fi un consultant virtual, la care poate avea acces orice roman. Cu ajutorul datelor puse la dispozitie, cetatenii isi pot calcula posibilitatile contractarii unui imprumut, pot afla care e perioada cea mai buna pentru a face economii sau pot consulta legislatia.

Gheorghe Ciubotaru, vicepresedinte ANPC: Este foarte necesar, intrucat, cand faci un asemenea gest, mai ales pe perioada lunga, trebuie sa il faci in cunostinta de cauza, sa stii sa iti calculezi gradul de indatorare, sa faci o proiectie a bugetului si sa vezi daca poti sa te angajezi intr-o asemenea chestiune.

Inspectorul-sef al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor spune ca aceasta campanie este mai mult decat necesara, in contextul nemultumirilor starnite de banci prin cresterea dobanzilor la imprumuturi.

Mihai Turcanu, inspector sef OJPC Botosani:In actuala conjunctura, cand bancile ataca prin majorarea dobanzilor interesele economice ale consumatorilor, noi trebuie sa actionam pentru educatie prin toate mijloacele de care dispunem, respectiv conferinte de presa, inalniri cu cetatenii, comunicate de presa.

Initiatorul acestei campanii, Gheorghe Ciubotaru, spune ca astfel de campanii vor fi lansate pentru toate domeniile de activitate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Videoreportaj: Punctele termice din Timișoara, reabilitate spectaculos de tineri cu idei

Luni, 19 August 2019
115

Peste 100 de voluntari din țară și din străinătate au început să reabiliteze și să dea culoare punctelor termice din Timișoara, conferind fațade artistice, dar și cu totul alte aspect...

Cel mai absurd transport din lume: aer montan la borcan, din Elveția. O doză costă 233 de euro

Luni, 19 August 2019
260

O companie elvețiană care livrează în Asia aer îmbuteliat în Munții Alpi se numără printre firmele nominalizate în acest an la câștigarea unui premiu care este atr...

„Atenție în Primăverii, se sapă către chinezi”

Luni, 19 August 2019
437

Un botoșănean a imortalizat două gropi care pun în dificultate șoferii din Botoșani, apărute pe strada Primăverii, și a făcut haz de necaz pe Facebook.„Atenție în ...