ANPC lanseaza www.bugetulfamiliei.ro!

ANPC lanseaza www.bugetulfamiliei.ro!
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor vine in ajutorul clientilor care vor sa apeleze la banci.

Vicepresedintele ANPC, Gheorghe Ciubotaru, a lansat astazi o campanie de educare si informare a populatiei asupra gestionarii bugetului familiei. Primul pas a fost facut prin lansarea site-lui www.bugetulfamiliei.ro, un ghid complet al bugetului familiei.

www.bugetulfamiliei.ro se vrea a fi un consultant virtual, la care poate avea acces orice roman. Cu ajutorul datelor puse la dispozitie, cetatenii isi pot calcula posibilitatile contractarii unui imprumut, pot afla care e perioada cea mai buna pentru a face economii sau pot consulta legislatia.

Gheorghe Ciubotaru, vicepresedinte ANPC: Este foarte necesar, intrucat, cand faci un asemenea gest, mai ales pe perioada lunga, trebuie sa il faci in cunostinta de cauza, sa stii sa iti calculezi gradul de indatorare, sa faci o proiectie a bugetului si sa vezi daca poti sa te angajezi intr-o asemenea chestiune.

Inspectorul-sef al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor spune ca aceasta campanie este mai mult decat necesara, in contextul nemultumirilor starnite de banci prin cresterea dobanzilor la imprumuturi.

Mihai Turcanu, inspector sef OJPC Botosani:In actuala conjunctura, cand bancile ataca prin majorarea dobanzilor interesele economice ale consumatorilor, noi trebuie sa actionam pentru educatie prin toate mijloacele de care dispunem, respectiv conferinte de presa, inalniri cu cetatenii, comunicate de presa.

Initiatorul acestei campanii, Gheorghe Ciubotaru, spune ca astfel de campanii vor fi lansate pentru toate domeniile de activitate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
43

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
433

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
154

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...