ANM ne spune cum va fi vremea in următoarele două săptămâni

ANM ne spune cum va fi vremea in următoarele două săptămâni

Meteorologii au emis progoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. In prima saptamana vremea va fi racoroasa, desi media regionala a temperaturilor maxime va fi in crestere de la 27 la 29 de grade. In a doua jumatate a intervalului, procesul de incalzire a vremii va continua pana la medii ale valorilor maxime diurne de 30...31 de grade. Media temperaturilor minime va avea usoare variatii, pe tot parcursul intervalului, intre 17 si 19 grade.

In prima saptamana, temporar va ploua si se vor cumula cantitati de apa mai insemnate. Probabilitatea de ploaie se va mentine si in restul intervalului, dar la cote mai reduse.

In Moldova, in prima saptamana a intervalului de prognoza media regionala a temperaturilor maxime se va situa intre 26 si 28 de grade, caracterizind o vreme relativ racoroasa pentru aceasta perioada. Apoi regimul termic diurn va marca o usoara crestere, iar intre 30 iulie si 5 august se vor inregistra 30...31 de grade, in medie, valori apropiate de normele perioadei.

Temperaturile minime vor fi de aproximativ 17 grade intre 23 si 26 iulie, apoi vor creste usor, spre 18...19 grade, valori medii in jurul carora se vor mentine pana la finalul celei de a doua saptamani.

Instabilitatea atmosferica se va manifesta pe tot parcursul intervalului de prognoza, insa ploi mai importante cantitativ si pe arii mai extinse se vor semnala cu precadere intre 24 si 28 iulie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Votează destinația anului 2024, Cornișa face parte dintre atracțiile supuse votului. „Să ne mândrim că suntem finaliști!”

astăzi, 09:43
9

Cornișa Aqua Park&Sports a intrat într-o competiție ce are drept scop promovarea turismului. „Votează destinația anului” este una dintre cele mai importante competiții desti...

Tot mai mulți români din Italia se întorc acasă: „S-a scumpit totul, plătim și aerul pe care îl respirăm”

astăzi, 09:27
59

Tendința este reflectată și de datele recente care indică o scădere semnificativă a sumelor de bani trimise în țară de către românii stabiliți în Italia, conform statistici...

Invitație pentru iubitorii de artă: Expoziția „Salon de primăvară – Liviu Șoptelea și prietenii”

astăzi, 08:32
35

Evenimentul este organizat de Societatea Culturală ”Expo-Art” Botoșani și reunește pe simeze lucrări de pictură și tehnică mixtă, creații ale unor artiști botoșăneni din diver...