ANM anunță prognoza până la jumatătea lunii mai

ANM anunță prognoza până la jumatătea lunii mai

Vremea se va incalzi treptat in majoritatea regiunilor in urmatoarele patru saptamani, ajungand ca in cea de-a doua saptamana a lunii mai mediile termice sa fie peste normele perioadei in cea mai are parte a teritoriului, reiese din estimarile Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), valabile pentru perioada 15 aprilie - 13 mai.

Conform prognozei de specialitate, in saptamana 15 - 22 aprilie, valorile termice vor fi mai coborate decat cele specifice acestui interval in cea mai mare parte a tarii, dar mai ales in regiunile estice si sud-estice. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul intregii tari, dar mai ales in regiunile intra-carpatice si la munte.

Totodata, in intervalul 22-29 aprilie, temperatura aerului va avea valori usor mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada in cea mai mare parte a teritoriului, dar mai ales in regiunile vestice si nord-vestice. Cantitatile de precipitatii estimate pentru acest interval vor fi deficitare pe intreg teritoriul Romaniei.

Pe durata saptamanii 29 aprilie - 6 mai, temperatura medie a aerului va avea valori ce se vor situa, in general, in jurul celor normale pentru aceasta saptamana. Cantitatile de precipitatii estimate pentru acest interval vor fi in general apropiate de cele normale pentru aceasta perioada.

Potrivit sursei citate, in perioada 6 - 13 mai, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei saptamani, in cea mai mare parte a tarii. Regimul pluviometric estimat pentru aceasta perioada va fi deficitar la nivelul intregii tari, dar mai ales in regiunile intra-carpatice si in zonele montane.

Estimarile meteorologice pentru urmatoarele patru saptamani sunt realizate de catre ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durata.

Mediile saptamanale ale abaterilor termice si a cantitatilor de precipitatii sunt estimate fata de media perioadei 1993-2016.

Meteorologii precizeaza ca fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul estimarilor valabile pe durata unei luni calendaristice. ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
72

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
522

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
179

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...