Angajații din sistemul sanitar botoșănean protestează și marți-FOTO

Angajații din sistemul sanitar botoșănean protestează și marți-FOTO
Pentru a doua zi consecutiv, angajații din sistemul sanitar botoșănean sunt în grevă generală. Chiar dacă, în cursul zilei de luni, comisiile reunite de muncă și de buget din Parlament au adoptat un amendament la OUG 20  prin care sporurile personalului tehnic medical se calculeaza prin raportare la salariul de baza si nu la cel din 2009, sindicaliștii din sănătate susțin că până când toate acestea nu vor adoptate și în plenul Parlamentului nu vor înceta protestul. 

Sporurile care ar urma să fie plătite la nivelul anului 2016, nu la nivelul anului 2009 aşa cum era până acum, se referă la sporuri precum cele pentru gărzi, de weekend sau cele acordate de sărbători.

Marți dimineață, mai mulți angajați ai Spitalului de Pneumoftiziologie Botoșani și ai Spitalului Județean Mavromati, membri ai Sindicatului Sanitas, au ieșit în curtea unităților pentru a protesta. 

"Suntem deciși să ne menținem forma de protest până în momentul în care vor aproba aceste solicitări ale noastre. Toți cei care sunt responsabili de activitatea tuturor sectoarelor de activitate nu o să lase la nesfârșit să stăm noi în grevă pentru că în primul rând fiecare dintre noi, și în primul rând dumnealor, trebuie să aibă în vedere că suntem la dispoziția pacientului pentru că noi pentru asta am fost învățați și formați, ca să aducem prin serviciile noastre dacă nu o vindecare, măcar o ameliorare a celor care ni se adresează. Suntem conviși că în acest moment realizează efortul pe care îl facem cu toții ca să lăsăm pacientul pentru câteva minute deoparte și să ne apărăm și noi drepturile noastre pentru că deși s-a încercat prin negociere, prin depunere de hârtii, am văzut că nu a avut niciun efect. De asta am ajuns la această formă extremă, ca să arătăm că reprezentăm o categorie profesională care trebuie luată în considerare și tratată ca atare", a declarat Lia Temciuc, liderul Sindicatului Sanitas de la Spitalul Mavromati.

Sindicaliștii spun că singura revendicare care nu a fost încă aprobată este cea referitoare la Legea unitară a salarizării pe sector de sănătate care urmează să fie dezbătută și să i se dea un context legal. 







 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

astăzi, 21:18
86

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

astăzi, 21:07
59

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

astăzi, 20:22
205

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...