Ancheta in cazul studentului din Botosani care a murit dupa o operatie!

Părinţii şi fraţii lui Iulian cer explicaţii pentru sfârşitul tragic al lui Iulian Amariei, fost student la Universitatea Tehnică.

Moartea prematură a studentului de 22 de ani Iulian Amariei va fi anchetată de instituţiile sanitare din Iaşi. Familia Amariei a depus în acest sens ieri plângeri la Direcţia de Sănătate Publică din Iaşi şi la Spitalul „Sfântul Spiridon“. Părinţii şi fraţii lui Iulian cer explicaţii pentru sfârşitul tragic al tânărului internat în clinica de chirurgie II a celui mare spital din Moldova. Rudele pacientului aşteaptă lămuriri pentru mai multe aspecte din îngrijirea acestuia, cum ar fi modul în care tânărul a dezvoltat în cursul internării o infecţie cu Clostridium difficile şi cum a fost tratat pentru aceasta.

Familia şi cunoscuţii pacientului sunt de părere că infecţia cu Clostridium difficile a favorizat evoluţia nefastă a bolii. Pe de altă parte, reprezentanţii spitalului au subliniat că bolnavul şi-a pierdut viaţa după o complicaţie extraordinar de rară, enterită necrozantă post-operatorie, formă gravă.

Cele trei plângeri au fost depuse ieri de Ovidiu Amariei, fratele mai mare al pacientului care şi-a pierdut viaţa luni, 27 februarie, la Spitalul „Sfântul Spiridon“. Anterior plângerii oficiale, DSP se autosesizase şi ceruse spitalului un punct de vedere în cazul Amariei, după ce presa a relatat că tânărul şi-ar fi pierdut viaţa în condiţii suspecte.

„În baza plângerii depuse de familie, DSP va începe o anchetă şi va oferi, ulterior, un punct de vedere“, a arătat Marius Voicescu, purtător de cuvânt al DSP.

Iulian V. Amariei, din Botoşani, care studia la Universitatea Tehnică Iaşi, a fost internat la „Sf. Spiridon“ timp de trei săptămâni. A fost internat pe 6 februarie, la gastroenterologie, cu o hemoragie digestivă inferioară. Potrivit medicilor, după investigarea completă s-a constatat că sângerarea se produce la nivelul tubului digestiv, dar nu s-a identificat sursa pierderii de sânge.
 
Astfel, miercuri, profesorul Ştefan Georgescu, directorul medical al spitalului, l-a operat.
 
„A fost un noroc că s-a identificat un diverticul Meckel ca sursă a sângerarării şi a putut fi rezecat. Operaţia a fost simplă şi fără probleme. În primele 48 de ore post-operatorii pacientul a avut o evoluţia bună, cu reluarea tranzitului intestinal. În noaptea de sâmbătă spre duminică, starea pacientul s-a degradat, a fost dus în ATI şi tratat cum trebuie. Duminică, în cursul dimineţii, starea era bună, mulţumitoare, pacientul era echilibrat. În cursul după-amiezii au revenit complicaţiile, mai ales hipotensiune, şi pe la ora 18 a trebuit să reintervenim să vedem ce se întâmplă acolo. Când am deschis pacientul a doua oară am identificat aceste fenomene ale enteritei necrozante, care erau deasupra oricărei resurse chirurgicale“, a subliniat profesorul Georgescu.
 
Potrivit medicului, în literatura de specialitate a găsit un singur caz similar cu evoluţia nefastă a tânărului botoşănean. Un pacient de 19 ani diagnosticat cu o sângerare de diverticul Meckel, (n.r. formaţiune numită „fund de sac“ a tractului gastrointestinal) al cărui caz a fost consemnat în revistele ştiinţifice engleze, şi-a pierdut viaţa tot din cauza unei enterite necrozante postoperatorii, în formă gravă.

Sursa Ziarul de Iasi

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rareș Prisacariu s-a mutat din Botoșani. ”Părinții mei au făcut cel mai mare sacrificiu din viața lor!” (Foto)

astăzi, 08:12
217

Premiul câștigat la ”Românii au talent” i-a adus notorietate, dar și dorința de a face mult mai mult pentru a-și îndeplini visul, acela de a deveni actor. Copilul din...

Ce s-a întâmplat cu Ayan după ce a fost găsit. ”A vorbit tot drumul, spunea că a văzut un lup…”

astăzi, 07:38
2119

Băiețelul era sprijinit de un copac, epuizat și speriat, în apropierea unei lăcaș de cult, la câțiva kilometri de locul în care fusese văzut ultima dată. Copilul a fost ur...

Doliu în mediul academic, s-a stins un profesor care a pregătit studenți și la Botoșani!

astăzi, 07:10
704

Din rândul universitarilor de la departamentul de Căi de Comunicații și Fundații de la Facultatea de Construcții și Instalații, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Ia...