ANAF vrea să verifice apartamentele românilor pentru a combate… evaziunea fiscală

ANAF vrea să verifice apartamentele românilor pentru a combate… evaziunea fiscală

Fiscul ia în calcul să verifice proprietarii de locuinţe, în cadrul măsurilor de combatere a evaziunii fiscale, în special pentru a depista eventualele venituri nedeclarate.

Procedural, verificările ar putea demara în urma discuţiilor cu  administratorii de bloc în blocurile mai mari, în special în zonele considerate sensibile, ulterior fiind notificaţi şi proprietarii asupra controalelor şi sancţiunilor ce pot fi aplicate, au spus reprezentanţi ai ANAF.

Pe de altă parte, cei care obţin venituri din chirii trebuie să încheie un contract între ei şi chiriaşi, pe care trebuie să-l depună la ANAF în maxim 30 de zile de la semnarea contractului.

În cazul în care veniturile obţinute din chirii nu au fost declarate, în urma unei inspecţii fiscale ANAF, proprietarul va trebui să plătească impozitul şi contribuţia la asigurările sociale de sănătate datorate, dobânzile şi penalităţile de nedeclarare, potrivit informaţiilor ANAF.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
299

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
514

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
151

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...