Americanii au hotarat: Viteza NU ucide!

Americanii au hotarat: Viteza NU ucide!
Potrivit unui studiu intreprins de NHTSA, viteza excesiva nu este cauza principala a producerii accidentelor.

Americanii au incercat intotdeauna sa contrazica regulile general valabile. Si nu oricum, ci cu ajutorul unor studii care au demonstrat intotdeauna cu argumente solide contrariul.

Mai nou, americanii au vrut sa arate tuturor ca sloganul "Viteza ucide" este unul complet fals. Organizatia americana NHTSA a desfasurat un studiu, pe durata a trei ani, analizand cauzele de producere a peste 5300 de accidente.

Oficialii au analizat factorii de "pre-impact", ceea ce s-ar traduce prin fenomenele care au generat accidentele. Investigatorii au cercetat fiecare accident in parte, inainte ca organele de interventie sa altereze probele, constatarile lor fiind astfel si mai elocvente.

In urma analizarii fiecarui caz in parte, ei au ajuns la concluzia ca doar in 5% din cazuri viteza excesiva a dus la accidente mortale.

Mai mult decat atat, se pare ca evenimentele nefericite s-au produs in proportie de 41% din cauza neatentiei soferilor si a factorilor perturbatori.

In 10% din cazuri vina a fost pusa pe seama capacitatilor de a sofa.

Tot in categoria factorilor "pre-impact" au fost incluse: intoarcerea in intersectie (36%), sofatul prea aproape de marginea drumului (22%) sau depasirea benzilor de circulatie (10.6%).

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANM: Două zile de vreme rea în toată țara

Joi, 29 Octombrie 2020
646

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o informare meteo de vreme rea, valabilă pentru întreaga țară, timp de două zile.Avertizarea intră în vigoare vineri,...

Peste 60 de amenzi aplicate ieri pentru încălcări ale măsurilor anti-COVID

Joi, 29 Octombrie 2020
162

Miercuri, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfășurate noi acțiuni de verificare, în sistem integrat, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării d...

FOTO: Razii în opt stații de cale ferată din Botoșani, amenzi împărțite de polițiști

Joi, 29 Octombrie 2020
220

Miercuri, 28 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Botoșani, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, au acționat pentru creșterea gradului...