Amenzi uriaşe pentru telefoanele care nu primesc mesaje RO ALERT!

Amenzi uriaşe pentru telefoanele care nu primesc mesaje RO ALERT!

Operatorii economici şi companiile de telefonie mobilă riscă 100 de mii de lei amendă dacă mesajele trimise prin sistemului ″RO ALERT” nu ajung la cetăţeni, din diverse motive.

Ministerul de Interne intenţionează să dea o Ordonanţă de Urgenţă care îi va obliga pe cei care vând telefoane mobile incompatibile să îşi epuizeze stocurile în cel mult 3 luni de la intrarea în vigoare a legii.

Puteţi verifica lista telefoanelor compatibile pe siteul Ro-alert.ro, la secţiunea configurare telefon, unde găsiţi şi paşii pe care trebuie să-i faceţi ca să setaţi recepţia mesajelor de tip Cell Broadcast.

Ministerul de Interne propune o soluţie mai simplă.

Raed Arafat -secretar de stat în MAI: “Au apărut unii care au spus că nu au primit. E posibil pentru că nu erau în aceeaşi zonă şi mesajul nu le era destinat sau telefonul respectiv nu era activat. Când se face comanda pentru import a unui anumit tip de telefoane, se va cere ca ele să aibă sistemul preactivat, că ele să nu ajungă în mâna unei persoane care nu ştie cum se face”.

Proiectul prevede o serie de obligaţii pentru operatorii de telefonie mobilă şi amenzi usturătoare dacă nu le respecta. Între 10 mii şi o sută de mii de lei ar putea să plătească un operator de telefonie mobilă dacă nu trimite către STS informaţii tehnice despre propria infrastructura, nu asigura condiţiile tehnice stabilite de Autoritatea de Reglementare în comunicaţii sau nu are pe site un ghid despre cum se activează recepţionarea mesajelor.

În cazul celor care vând telefoane mobile, aceştia risca amenzi între 35 de mii şi 75 de mii de lei dacă vând aparate care nu au activată funcţia de recepţionare a mesajelor RO ALERT. Controalele vor fi făcute de ANPC şi ANCOM, informează stirileprotv.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
59

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
658

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....

Razii cu mascați în trei zone ”fierbinți” din Botoșani, au fost instituite și filtre rutiere!

astăzi, 09:47
114

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, împreună cu cei ai Serviciului Rutier, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi au acționa...