Ajutoare de urgenţă pentru familii din judeţul Botoşani, aprobate de Guvern

Ultima şedinţă a Executivului a adus veşti bune pentru 147 de familii din întreaga ţară, dat fiind că au fost aprobate ajutoare de urgenţă, a căror valoare totală este de 550.200 de lei.

Ajutoare de urgenţă pentru familii din judeţul Botoşani, aprobate de Guvern

Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, suma de 104.400 lei va fi împărţită pentru 22 familii și persoane singure din județele Alba, Bacău, Buzău, Dâmbovița, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Teleorman, Vâlcea, Vrancea și municipiul București, ale căror locuințe, anexe gospodărești și bunuri de folosință îndelungată au fost afectate de incendii.

Alte 24.000 lei vor ajunge la cinci familii și persoane singure din Argeș, Caraș-Severin, Neamț și Vâlcea, ale căror locuințe au fost afectate de ploi abundente și alunecări de teren.

Cea mai mare sumă, 421.800 lei, va fi împărţită pentru 120 familii și persoane singure din Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și municipiul București. Acestea se confruntă cu situații deosebite ca urmare a unor probleme grave de sănătate ori din alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

Potrivit hotărârii de guvern, la nivelul judeţului sunt două familii care vor primi ajutoare de urgenţă, ambele din municipiul Dorohoi. O familie va primi 3.500 de lei şi cealaltă 4.000 de lei.

Ajutoarele de urgenţă urmează a fi alocate în zilele următoare şi sunt suportate din bugetul alocat Ministerului Muncii și Justiţiei Sociale, având la bază anchetele sociale ale agențiilor pentru plăți și inspecție socială teritoriale. "Măsura a fost luată pentru ca toate aceste persoane aflate în nevoie să primească ajutoarele de urgență înainte de Sărbătorile Pascale", explică reprezentanţii Ministerului Muncii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii unei școli gimnaziale din județ au învățat cum să circule corect ca pietoni și bicicliști! (Foto)

astăzi, 17:32
13

Luni, 22.04.2024, Școala Gimnazială ,,Dan Iordăchescu” Hlipiceni, pe lângă activitățile impuse de programa școlară, a desfășurat, în cadrul programului ,,Școala altfel&rdq...

(A) INFORMARE din partea Primăriei comunei Mihai Eminescu

astăzi, 16:56
39

1. Primăria comunei Mihai Eminescu vă aduce la cunoștință că, în conformitate cu prevederile Ordinul  Prefectului Județului Botoșani nr. 200/19.03.2024 și ale HCL -ului nr. 49/26.0...

Elevii dintr-un oraș din Botoșani și-au dat „întâlnire” cu jandarmii!

astăzi, 15:54
53

Elevii de la Liceul „Dimitrie Cantemir" din Darabani au participat, marți dimineață, la o activitate preventivă desfășurată de jandarmii botoșăneni.Discuțiile cu liceenii s-au...