Aeroporturile din toată Moldova și-au reluat activitatea după eliminarea restricțiilor Covid-19

Aeroporturile din toată Moldova și-au reluat activitatea după eliminarea restricțiilor Covid-19

Toate cele trei aeroporturi din Moldova și-au reiau activitatea după ridicarea restricțiilor impuse de autoritățile române din cauza pandemiei de coronavirus.

Între ţările reintrate în rândul destinaţiilor permise se află Marea Britanie iar de la Aeroportul din Iași a început să se zboare, de azi, chiar şi de trei ori pe zi. Ziarul de Iași.ro scrie că spre Londra se zboară cu Wizzair şi Blue Air, iar spre Liverpool cu Wizzair.

De dimineață, panoul de zbor al aerogării ieşene s-a „umplut” după începutul timid din ultimele săptămâni. Se poate zbura, luna aceasta, spre Paris, Billund, Dortmund, München, Köln, Larnaca, Bruxelles, Liverpool, Londra, Torino, Bergamo, Veneţia, Bologna, Catania, Roma, Heraklion şi Bucureşti.

În paralel, la Aeroportului Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava, începând de marți, 7 iulie, au fost reluate zborurile zilnice de la Suceava spre Luton – Londra, dar și spre celelalte destinații, conform planificărilor aerogării.

Și Aeroportul Internațional "George Enescu" Bacău a anunțat că și-a reluat aproape în totalitate activitatea cu cursele deja stabilite spre Spania, Belgia și Anglia.

Trebuie spus însă că în unele ţări, precum Marea Britanie, Irlanda, Slovenia şi Ţările Baltice, românii ajunşi acolo trebuie să stea 14 zile în autoizolare, în timp ce Danemarca solicită şi dovada asigurării a 6 zile de cazare la intrarea pe teritoriul acestui stat. În alte trei ţări, Norvegia, Finlanda şi Malta, cetăţenii români au interdicţie de intrare.

În toate cele trei aeroporturi din regiunea Moldovei, pasagerii sunt rugați să respecte măsurile de protecție împotriva infectării cu noul coronavirus. Pasagerii trebuie să ajungă la aeroport cu 3 ore înainte de zbor, să poarte permanent masca de protecție, să păstreze o distanță de 1,5 metri față de cei din jur, să urmeze marcajele de pe pardoseală și să respecte indicațiile personalului din aeroport. În terminal este permis doar accesul pasagerilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
105

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
34

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
231

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...