Admitere 2011- Cea mai mare concurenta - 17 pe loc, la SRI!

Admitere 2011- Cea mai mare concurenta - 17 pe loc, la SRI!
O meserie extrem de tentantă pentru tinerii absolvenţi de liceu este, în acest sezon, cea de ofiţer de informaţii. La admiterea pentru cursurile Academiei Naţionale de Informaţii "Mihai Viteazu" - Serviciul Roman de Informatii s-au înscris 510 candicaţi, locurile scoase la concurs fiind de 30, 21 pentru bărbaţi şi 9 pentru domniţe.

Probele care contează aici sunt: testul de inteligenţă (30 % pondere în nota finală), nota scrisă la psihologie (40%), limba română (20%). Nota la BAC, care trebuie să fie musai peste 7, contează 10 la sută din nota finală. Până la probele scrise, candidaţii trebuie să depăşească baremurile impuse în probele fizice, să cunoască cel puţin la nivel mediu o limbă străină (engleză, franceză, germană, rusă): Eliminatoriu este şi examenul medical.

Nu sunt admişi din start tinerii peste 23 de ani, repetenţii din anii de liceu, elevii care au avut sub nota 8 la purtare, adepţii unor anumite culte religioase, iar antreprenorii sau politicienii vor fi obligaţi să renunţe la statut în cazul admiterii.


Calculatoarele, depășite de Ingineria Medicală

La Universitatea Politehnică din București, una dintre cele mai căutate facultăți este Ingineria Medicală. Aici, pentru specializarea Științe inginerești aplicate s-au înscris 444 de candidați pentru cele 50 de locuri de la buget, concurența fiind de 8,8 pe loc. Foarte căutată este și Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor, unde concurența a fost de 6,7 pe loc.

Ca în fiecare an, în vogă este și specializarea Calculatoare de la Facultatea de Automatică și Calculatoare, aici concurența fiind de 2,3 pe loc (633 de înscriși pentru 275 de locuri).

La Facultatea de Inginerie Electrică, cea mai căutată specializare a fost de inginerie electrică, unde 900 de candidați s-au bătut pentru cele 240 de locuri: 3,7 pe loc.


Citeste materialul complet pe verticalnews.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
117

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
85

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
253

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...