Ada Macovei despre evaluarea directorilor: “Asigurarea cresterii calitatii in educatie este punctul de pornire pentru o evaluare obiectiva”!

Ada Macovei despre evaluarea directorilor: “Asigurarea cresterii calitatii in educatie este punctul de pornire pentru o evaluare obiectiva”!

 ADA MACOVEI  

Pana pe data de 1 septembrie, toti directorii si directorii adjuncti ai unitatilor de invatamant din judet vor fi evaluati si vor primi calificative. In cazul in care calificativul primit este “nesatisfacator, se va desface contractul de management.

Evaluarea directorilor şi directorilor adjuncţi de la unităţile de învăţământ se face anual prin autoevaluare potrivit fişei postului şi prin punctarea activităţilor de învăţământ realizate în afara celor prevăzute în fişa postului, solicitate de organele ierarhic superioare.

Fişa de evaluare a directorului adjunct este avizată de director, de inspectorul şcolar teritorial şi de inspectorul şcolar general adjunct, iar fişa directorului de către inspectorul şcolar teritorial şi inspectorul şcolar general. Inspectorul teritorial are obligaţia de a consulta personalul şcolii şi colectivul de elevi referitor la respectarea deontologiei profesionale de către director.

Fişele sunt analizate în Consiliul de Administraţie al ISJ la care participă cu statut de observator un reprezentant desemnat de fiecare federaţie sindicală reprezentativă la nivel de ramură conform legii şi care, în prezenţa persoanelor în cauză, decide asupra punctajului final.

“Se depune o fisa de autoevalaure, insotita de un raport pe care fiecare persoana il intocmeste pe baza fisei postului si a contractului de management, daca are asemenea contract. Este clar ca prima conditie este asigurarea cresterii calitatii in educatie in unitatea respectiva si cred ca acesta este punctul de pornire pentru o evaluarea obiectiva, de care ar trebui sa tina cont in primul rand persoanele care se autoevaluareaza, dupa care inspectorii de specialitate care procedeaza la evaluarea dosarelor depuse si la o inspectie in unitatea de invatamant", a spus Ada Macovei, inspector general in cadrul ISJ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Veselie la DSP: cresc sporurile de risc epidemiologic cu 30 - 40% din salariul de bază

astăzi, 20:24
81

Directorii DSP din toată țara vor primi un spor de risc epidemiologic de 40% din salariul de bază, în timp ce inspectorii sanitari vor primi un spor de 30%, după ce Guvernul a majorat astăz...

Federația Română de Handbal a stabilit calendarul turneului de promovare a CSM Botoșani în prima divizie a handbalului românesc

astăzi, 18:41
67

Federația Română de Handbal (FRH) a convocat într-o ședință oficialii cluburilor ce vor evolua în prima divizie în anul următor, dar și oficialii celor 4 formații ce vo...

Un nou accident rutier, la intrarea în localitatea Roșiori

astăzi, 15:50
2319

Un nou accident rutier a avut loc vineri la Botoșani, chiar la intrarea în localitatea Roșiori.Pompierii botoșăneni au fost solicitați în urma cu puțin timp să intervină pentru...