Acțiuni ale polițiștilor pentru combaterea operațiunilor ilegale cu animale! Nereguli găsite la un abator din Botoșani!

Acțiuni ale polițiștilor pentru combaterea operațiunilor ilegale cu animale! Nereguli găsite la un abator din Botoșani!
Polițiștii au acționat, sub coordonarea Direcţiei de Ordine Publică a Poliţiei Române, pentru prevenirea furturilor și respectarea legislaţiei în domeniul comercializării și sacrificării ecvideelor.

În urma controalelor efectuate în 10 județe, la societăţi și la exploataţii individuale,  au fost aplicate 34 de amenzi, în valoare de peste 50.000 de lei.

Astfel, în această perioada, poliţiştii au efectuat 24 de controale în județele Teleorman, Iaşi, Galaţi, Suceava, Neamţ, Botoşani, Arad, Alba, Bihor şi Satu Mare, la sediile și punctele de lucru a 9 societăţi comerciale și la 15 exploataţii individuale. În urma acţiunilor, au fost aplicate 34 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 53.400 de lei.

Activitățile s-au realizat și cu sprijinul Agenției Naționale pentru Zootehnie și al Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

În perioada 19 – 23 septembrie a.c., au fost efectuate activități de control pe raza judeţelor Botoşani, Suceava şi Neamţ. Astfel, a fost verificată activitatea desfășurată de către 3 persoane, pe raza judeţului Botoşani, cu privire la care existau suspiciuni că ar fi achiziţionat ecvidee provenite din infracţiuni de furt ori fără documente legale, iar animalele ar fi fost sacrificate şi comercializate la diferite societăţi comerciale de prelucrare a cărnii, din ţară şi străinătate.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.600 de lei.

Ulterior, au fost efectuate verificări la o unitate de abatorizare și s-a aplicat o sancţiune contravenţională, în valoare de 6.000 de lei, pentru neconcordanțele descoperite în documentele de evidență a operațiunilor de sacrificare a animalelor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
66

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
61

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
211

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...