Acesta a fost ultimul weekend călduros. ANM anunță precipitații iar vremea se va răci

Acesta a fost ultimul weekend călduros. ANM anunță precipitații iar vremea se va răci

Începând de săptămâna viitoare vremea se va schimba și vor urma ploi de toamnă. Practic acesta a fost ultimul weekend călduros. Nu vor mai fi temperaturi de vară, dar totuși va fi mai cald decât normalul pentru această perioadă a anului.

ANM a anunțat că precipitațiile se vor semnala cu precădere în a doua parte a săptămânii și vor fi în general sub formă de aversă. Sunt șanse ca precipitațiile să devină severe pe parcursul zilelor de joi și vineri.

În comparație cu duminică, 20 septembrie, de luni vremea se va răci în toată țara. Cerul va fi mai mult noros, iar după-amiază sunt posibile unele averse locale, în special în zonele montane și subcarpatice din sudul țării. Meteorologii anunță că nu vor fi cantități însemnată de apă.

În Moldova, maximele se vor situa între 19-22 de grade, cu valori ușor mai ridicate în sudul regiunii.

Marți se va încălzi mai tare, în special în vestul țării și în regiunile intracarpatice. Șanse mici de ploaie în zonele montane. În Transilvania și Maramureș, maximele termice se vor situa între 22-26 grade,  iar în Banat și în Crișana, temperaturile maxime se vor situa între 23-27 de grade.

În Moldova, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 – 25 de grade Celsius, iar în Oltenia, Muntenia și Dobrogea se vor înregistra temperaturi maxime între 24 -28 de grade Celsius.

Pe 23 septembrie vremea va continua să se încălzească în toată țara. În zona de est a țării sunt posibile averse locale de ploaie cu descărcări electrice. În restul țării, cerul se va menține senin.

Temperaturile maxime în Transilvania și Maramureș se vor situa între 25-29 de grade Celsius. În Banat și Crișana, maximele vor fi de 26-30 de grade, în Moldova între 26-29 de grade, iar în Oltenia Muntenia și Dobrogea, temperatura maximă se va situa între 27- 30 de grade.

De joi, 24 septembrie, vremea va deveni în general instabilă, în special în centrul și în estul țării, unde pe arii relativ extinse se vor semnala averse de ploaie însoțite de descărcări electrice. Maximele termice în Transilvania și Maramureș – 25-29 de grade, în Banat și Crișana 26-30 de grade, în Oltenia, Muntenia și Dobrogea 27-31 grade Celsius, iar în Moldova maximele vor atinge 26-29 grade Celsius.

De pe 25 septembrie, vineri, Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în aproape toată țara. Cel mai cald va fi în sud-ul teritoriului, unde sunt așteptate valori termice de până la 27-31 de grade, însă în restul țării, pe arii extinse, se vor semnala averse de ploi însoțite de vânt și descărcări electrice. Izolat va cădea grindină de dimensiuni mici și medii. Și în week-endul de pe 26-27 septembrie se va menține instabilitatea atmosferică, mai ales în regiunile intracarpatice.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Ghidul complet pentru amenajarea unei bucătării noi

astăzi, 09:07
15

Amenajarea unei bucătării noi este un proiect plin de provocări și potențial creativ. Fie că te pregătești să construiești de la zero sau să renovezi complet, fiecare aspect al amenajării ...

Poliția din Vatra Dornei, în stare de alertă maximă: Bebeluș găsit mort într-o mașină de spălat!

astăzi, 09:00
207

Mama, în vârstă de 32 de ani, și-ar fi învelit copilul și ar fi încercat să-l ascundă. Tânăra născuse pe 14 martie, acasă, și nu apărea în evidențele med...

Rareș Prisacariu s-a mutat din Botoșani. ”Părinții mei au făcut cel mai mare sacrificiu din viața lor!” (Foto)

astăzi, 08:12
2076

Premiul câștigat la ”Românii au talent” i-a adus notorietate, dar și dorința de a face mult mai mult pentru a-și îndeplini visul, acela de a deveni actor. Copilul din...