Absolvenţi angajaţi la "Bursa locurilor de muncă"

Absolvenţi angajaţi la "Bursa locurilor de muncă"

Sute de absolvenţi din judeţul Botoşani au aprticipat, vineri, la “Bursa locurilor de munca pentru absolventi”,  una dintre cele mai importante acţiuni implementate  la nivel judeţean  pentru tineri  şi agenţii economici.

Numărul total al persoanelor participante a fost de 476 din care :

  • 358 în Municipiul Botoșani și
  • 118 în Municipiul Dorohoi

Numărul agenților economici care au participat la selecție de personal :

  • 38 agenți economici în Municipiul Botoșani și
  • 9 agenți economici în Municipiul    Dorohoi

Dialogul direct dintre cerere și ofertă pe piața muncii a avut ca rezultat selectarea în vederea ocupării unui număr total de 170 absolventi care vor participa în perioada imediat următoare la probe de lucru la sediul angajatorilor.

Numărul absolventilor încadrați pe loc a fost de 30 în următoarele ocupații : lucrător comercial, vânzător, agent de securitate, manichiurist-pedichiurist, coafor, zugrav,  mecanic de exploatare .

"Considerăm că obiectivul principal  al aceste acțiuni și-a atins scopul în sensul că s-a facilitat  contactul direct dintre angajatori și viitorii angajați soldat cu încheierea contractelor de muncă , selecții pentru participare la probele de lucru și informarea directă atât a tinerilor absolvenți cât și a angajatorilor despre noile reglementări  care încurajează mobilitatea forței de muncă și crearea de noi locuri de muncă.", a declarat Teodor Dimitiru, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani.

În cadrul Bursei locurilor de muncă, ISU Botoșani a prezentat oferta educațională in vederea recrutarii candidaților pentru Scoala de subofițeri de Pompieri și Protecție civilă "Pavel Zaganescu" Boldesti, unde sunt disponibile 300 de locuri. Cererile pentru înscriere de depun pana pe 5 decembrie, la sediul ISU Botoşani.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Ierarh Teotim, Episcopul Tomisului; Sfântul Cuvios Teodor Trihina

astăzi, 08:14
4

Sfântul Teotim a trăit pe vremea împăratului Teodosie cel Mare (378-395) în Sciţia Mică sau Dobrogea de astăzi şi era Episcop al Tomisului. El se bucura de atâta cinste &...

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1333

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
354

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...