A ratat prima zi de scoala! -completare-

A ratat prima zi de scoala! -completare-
„Probabil de maine Gabriel va merge la scoala. Nu l-am putut da astazi la scoala deoarece trebuie sa se completeze documentatia pentru compartimentul de evaluare complexa cu evaluare psihologica. Urmeaza sa fie evaluat psihologic din afara, dupa care va putea incepe scoala. A fost pregatit de catre colegii mei de aici. Va merge impreuna cu instructorul de educatie si va fi ajutat dupa-amiaza la teme de instructorii din cadrul centrului. El este pregatit si asteapta cu nerabdare sa inceapa scoala”, a specificat Marius Pohoata, seful Complexului de servicii pentru copii si adulti cu dizabilitati „Sfantul Spiridon” Botosani.


Baiatul in varsta de sapte ani, din localitatea Tudora, care a fost luat sub aripa celor de la Protectiei Copilului deoarece greutatea sa ajunsese la 100 de kilograme, ar fi trebuit sa inceapa ieri scoala. Din cauza unor probleme legate de documentatia de inscriere, prima lui zi de scoala va fi, cel mai probabil, marti.


Cu toate ca a ratat prima zi de scoala, baiatul se simte. A slabit circa 20 de kilograme, nu mai este copilul de 100 de kilograme. Sefii complexului sustin ca nu s-au facut eforturi deosebite pentru ca baiatul sa realizeze o evolutie spectaculoasa, ci doar i s-a asigurat o alimentatie echilibrata bogata in fructe si legume, iar exercitiile fizice nu au lipsit din activitatea zilnica a micutului.

„Copilul, de cand este rezident in cadrul centrului nostru, a slabit 18 kilograme. In data de 11 iunie, cand a fost externat din spital cantarea 97 de kilograme, iar astazi, 15 septembrie, cantareste 79 de kilograme. E intr-adevar o evolutie spectaculoasa. Cand a venit in centru nu putea sa urce scarile, iar acum, cand il vad ca alearga, nu imi vine sa cred”, a mai adaugat conducerea Complexului „Sfantul Spiridon” Botosani.

Cu ghiozdanelul pregatit, Gabriel asteapta cu sufletul la gura sa intre in clasa I, pentru a invata cat mai repede sa scrie primul cuvant: „mama”. Din pacate, acest cuvant nu-i mai aduce bucurie baiatului, deoarece mama nu l-a mai vizitat de cand a fost preluat de reprezentantii Protectiei Copilului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fostul șef al ISU Botoșani, Radu Anton, s-a stins din viață în urma unui infarct

Vineri, 25 Septembrie 2020
1657

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani este în doliu. Fostul inspector șef Radu Anton s-a stins din viață, la vârsta de 60 de ani. Decesul a fost dec...

Lansare de carte inedită. Profesorii Otilia și Marinică Sandu au adunat între coperți activități de învățare în familie

Vineri, 25 Septembrie 2020
260

Duminică, 21 septembrie a.c., la Casa de Cultură din Coțușca, profesorii Otilia și Marinică Sandu au lansat un volum de carte inedit, intitulat „Activități de învățare în f...

Măsuri pentru atragerea donatorilor la Centrul de Transfuzii

Vineri, 25 Septembrie 2020
337

Reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine (CTS) din Botoșani au luat măsuri speciale pentru a atrage donatorii.Din cauza crizei foarte mare de sânge, CTS va fi deschis și sâm...