A ratat prima zi de scoala! -completare-

A ratat prima zi de scoala! -completare-
„Probabil de maine Gabriel va merge la scoala. Nu l-am putut da astazi la scoala deoarece trebuie sa se completeze documentatia pentru compartimentul de evaluare complexa cu evaluare psihologica. Urmeaza sa fie evaluat psihologic din afara, dupa care va putea incepe scoala. A fost pregatit de catre colegii mei de aici. Va merge impreuna cu instructorul de educatie si va fi ajutat dupa-amiaza la teme de instructorii din cadrul centrului. El este pregatit si asteapta cu nerabdare sa inceapa scoala”, a specificat Marius Pohoata, seful Complexului de servicii pentru copii si adulti cu dizabilitati „Sfantul Spiridon” Botosani.


Baiatul in varsta de sapte ani, din localitatea Tudora, care a fost luat sub aripa celor de la Protectiei Copilului deoarece greutatea sa ajunsese la 100 de kilograme, ar fi trebuit sa inceapa ieri scoala. Din cauza unor probleme legate de documentatia de inscriere, prima lui zi de scoala va fi, cel mai probabil, marti.


Cu toate ca a ratat prima zi de scoala, baiatul se simte. A slabit circa 20 de kilograme, nu mai este copilul de 100 de kilograme. Sefii complexului sustin ca nu s-au facut eforturi deosebite pentru ca baiatul sa realizeze o evolutie spectaculoasa, ci doar i s-a asigurat o alimentatie echilibrata bogata in fructe si legume, iar exercitiile fizice nu au lipsit din activitatea zilnica a micutului.

„Copilul, de cand este rezident in cadrul centrului nostru, a slabit 18 kilograme. In data de 11 iunie, cand a fost externat din spital cantarea 97 de kilograme, iar astazi, 15 septembrie, cantareste 79 de kilograme. E intr-adevar o evolutie spectaculoasa. Cand a venit in centru nu putea sa urce scarile, iar acum, cand il vad ca alearga, nu imi vine sa cred”, a mai adaugat conducerea Complexului „Sfantul Spiridon” Botosani.

Cu ghiozdanelul pregatit, Gabriel asteapta cu sufletul la gura sa intre in clasa I, pentru a invata cat mai repede sa scrie primul cuvant: „mama”. Din pacate, acest cuvant nu-i mai aduce bucurie baiatului, deoarece mama nu l-a mai vizitat de cand a fost preluat de reprezentantii Protectiei Copilului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
10

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
31

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
185

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...