16 cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână, unul fiind din Botoşani

Un număr de 16 cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor este de 15.395, din care 59 de decese, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT)

16 cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână, unul fiind din Botoşani

Astfel, în perioada 8-12 octombrie au fost raportate încă 16 cazuri nou-confirmate în opt judeţe: Sălaj - patru, Iaşi - trei, Bacău, Bihor şi Dolj - câte două, Botoşani, Neamţ şi Vaslui - câte unu.

Potrivit CNSCBT, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până în 12 octombrie este 15.395, din care 59 de decese. Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii.

În ultima şedinţă de Colegiu Prefectural, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Teodor Ferariu, a prezentat un raport potrivit căruia în municipiul Botoşani, numărul copiilor plecaţi în străinătate este predominant în listele de copii nevaccinaţi, ceea ce îngreunează recuperarea acestora.

În ce priveşte gradul de acoperire vaccinală pentru ROR, în august, ultima lună raportată, acesta a fost de 82% în mediul urban şi de 87% în mediul rural pentru categoria de vârstă de un an, nivelul optim fiind de minim 95%. Pentru grupa de vârstă 2 ani, acoperirea vaccinală a crescut la 94% în urban şi la 96% în rural.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
222

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
40

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
328

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...