11 județe din România au decis purtare obligatorie a măștii. Urmează și Botoșaniul?

11 județe din România au decis purtare obligatorie a măștii. Urmează și Botoșaniul?

Nu mai puțin de 11 județe din România au luat până acum decizia de purtare obligatorie a măștii în spațiile publice după deciziile Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență.

Mai exact, purtarea măştii devine obligatorie în locurile aglomerate, precum falezele, târgurile, parcurile, piețele, în gări și stații de transport în comun, dar și plaja. Obligativitatea purtării măștilor de protecție este în intervalul orar 18:00 – 24:00.

Este vorba de județele Argeș, Dâmbovița, Galați, Brașov, Vâlcea, Iași, Călărași, Prahova, Buzău, Constanța şi Vâlcea.

Și în București, care a înregistrat peste 160 de cazuri în ultimele 24 de ore, se va lua, cel mai probabil luni, o măsură asemănătoare după explozia de cazuri de Covid-19.

De altfel, în toate aceste județe numărul de cazuri înregistrate în ultimele zile este foarte mare.

Deși s-a menținut o lungă perioadă de timp într-un trend aplatizat de maxim zece noi cazuri Covid-19 înregistrate, o depășire ușoară fiind înregistrat doar ieri, cu 11 cazuri, județul Botoșani pare a avea în cel mai scurt timp aceeași soartă.

Printre uși se vorbește despre faptul că spre Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a plecat propunerea ca și în județul Botoșani să fie introdusă purtarea obligatorie a măștilor în intervalul orar 18:00 – 24:00 în târguri, parcuri, piețe, în gări și stații de transport în comun.

Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani însă NU a luat nicio decizie până în acest moment, sau, cel puțin, nu a făcut oficial o declarație în acest sens.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Hermannstadt - FC Botoşani, astăzi de la ora 17:30

astăzi, 14:03
11

FC Hermannstadt şi FC Botoşani se întâlnesc astăzi în etapa a cincea a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Hermannstadt!Gazdele sunt lideri &i...

Contabila născută în Botoșani pasionată de fotbal, care luptă în competiția pentru ”1 milion”! (Foto)

astăzi, 14:02
28

Se numără printre cei 50 de concurenți de la „Insula de 1 milion” pentru că își dorește de mult timp să apară într-o emisiune televizată. Aceasta luptă pentru fiul ș...

Sancțiuni de 9.000 de lei pentru apelare nejustificată sau abuzivă la 112!

astăzi, 13:29
25

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și ...