Județul Botoșani, sub Cod Portocaliu de ninsori și viscol!

Județul Botoșani, sub Cod Portocaliu de ninsori și viscol!
Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică dimineață o avertizare de COD PORTOCALIU, valabilă în ziua de 13 noiembrie, între orele 11.00 – 18.00.

Se va înregistra viscol puternic în zona montană înaltă a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură. De asemenea, vor fi ninsori însemnate cantitativ şi viscolite în nordul Moldovei. 

La munte va continua să ningă, iar în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, cu precădere la altitudini de peste 1400 m, vântul va sufla tare, cu peste 90...100 km/h, viscolind puternic şi troienind zăpada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m.

În judeţele Suceava, Neamţ şi Botoşani vor fi ninsori în general însemnate cantitativ şi local viscolite, determinând temporar o scădere semnificativă a vizibilităţii.



 

De asemenea, tot duminică dimienață a fost emisă o atenționare meteorologică Cod Galben, valabilă în intervalul 13 noiembrie, ora 20.00 - 14 noiembrie, ora 11.00, fenomenele vizate fiind intensificări ale vântului în zona montană şi în nord-estul ţării;

În intervalul menţionat, în Carpaţii Meridionali şi Orientali vântul va avea intensificări temporare, cu viteze la rafală de 70...80 km/h, iar pe creste va sufla cu peste 90 km/h, viscolind şi spulberând zăpada. 

Intensificări ale vântului cu viteze de peste 55...60 km/h vor fi şi în Moldova, unde local va mai ninge slab.
În următoarele zile vremea va deveni deosebit de rece în toate regiunile, astfel încât temperaturile minime vor fi preponderent negative, iar în depresiunile Carpaţilor Orientali se vor înregistra în jur de -10 grade.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
5

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
16

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
33

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...