DECIZIE a instanţei în cazul grefierului DIICOT! FOTO

DECIZIE a instanţei în cazul grefierului DIICOT! FOTO
A vulnerabilizat un întreg sistem, parte a justiţiei, pentru a beneficia de diverse foloase ce nu i se cuveneau. A fost însă prins şi va răspunde în faţa justiţiei pe care, se pare, a trădat-o, dar va răspunde şi moral în faţa colegilor cu care a împărţit acelaşi aer de birou.

Daniel Constantin Bogoş a fost prezentat miercuri seară în faţa judecătorilor de la Tribunalul Suceava, cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunilor de sprijinire a unui grup infracţional organizat, favorizarea făptuitorului, divulgarea de informaţii secrete de serviciu sau care nu aveau caracter public, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Judecătorii au fost de acord cu solicitarea anchetatorilor DIICOT şi au aprobat arestarea preventivă pentru 29 de zile. Daniel Bogoş are însă posibilitatea să conteste măsura arestului preventiv, la instanţa superioară.

Marţi, procurorii DIICOT Suceava au venit la Botoşani, împreună cu poliţişti ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău şi s-au oprit în biroul lui Daniel Bogoş. După percheziţii, bărbatul, care face parte din structura Biroului Teritorial DIICOT încă de la început, a fost dus la audieri la Suceava, în urma acestora, propriii colegi de structură hotărând reţinerea pentru 24 de ore.

Şi asta deoarece, arată un comunicat oficial al DIICOT, există suspiciunea rezonabilă că încă din 2011, Daniel Bogoş sprijinea activitatea unor grupuri infracţionale organizate, specializate în contrabandă cu ţigări, care au făcut obiectul cercetărilor în patru dosare penale înregistrate la DIICOT Botoşani.

Astfel, cu intenţie directă, Daniel Constantin Bogoş a divulgat fără drept unor membri ai grupărilor infracţionale organizate, informaţii secrete de serviciu sau care nu sunt destinate publicităţii, pe care le-a cunoscut datorită atribuţiilor de serviciu, în speţă date cu caracter SECRET DE SERVICIU şi/sau date confidenţiale din cadrul unor dosare penale, cu scopul de a afecta interesele legate de buna desfăşurare a urmăririi penale.

Totodată, în cauză există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2012, cu intenţie directă, pentru obţinerea unor credite de consum, Daniel Bogoş a întocmit în fals o adeverinţă de venit prin contrafacerea semnăturii şefului şi a managerului economic din cadrul DIICOT, document care a produs consecinţe juridice, fiind folosit ulterior la o bancă de pe raza municipiului Botoşani.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Ierarhi Ilie Iorest, Simion Ştefan şi Sava Brancovici, mitropoliţii Transilvaniei

astăzi, 07:00

Tot astăzi, Biserica Ortodoxă îi cinstește pe Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul din Maramureş, pe Sfinţii Mucenici Pasicrat şi Valentin și pe Sfânta Cuvioasă Elisabeta....

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
657

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
87

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...