Ancheta de la Teatrul Vasilache se lasă cu sesizarea Parchetului!

Ancheta de la Teatrul Vasilache se lasă cu sesizarea Parchetului!
Comisia care a analizat situația managerului Teatrului de Păpuși Vasilache, Floricel Aionițoaei, și-a încheiat activitatea, concluziile urmând a fi înaintate Consiliului Local. 

De asemenea, comisia a sesizat și organele de cercetare penală, pentru a se pronunța dacă Floricel Aionițoaei s-a aflat în conflict de interese.

Din comisie au făcut parte consilierii locali Gheorghe Ursuleanu, Aura Simion, viceprimarul Cosmin Andrei, prof. Cristian Pepino de la UNATC București, prof. Toma Hogea de la Universitatea de Arte G. Enescu din Iași.

Potrivit viceprimarului Cosmin Andrei, în unanimitate, membrii comisiei au concluzionat, după audierea managerului de la Teatrul Vasilache și a actorilor, că prin participarea lui Aionițoaei la emisiunea-concurs Românii au talent, de la Pro TV au fost aduse prejudicii de imagine instituției de cultură din Botoșani.

Ancheta la teatru a fost demarată după ce directorul teatrului a fost acuzat de un artist din Spania de plagiat și după ce actorii au semnalat anumite nereguli pe care le-ar fi făcut managerul.

De asemenea, Cosmin Andrei a spus că au fost înaintate toate documentele necesare organelor de cercetare penală, pentru a se stabili dacă managerul Teatrului Vasilache s-a aflat în conflict de interese atunci când în calitate de președinte al unei asociații a solicitat fonduri nerambursabile de la Primărie.

“Concluzia noastră, a celor din comisie, este că domnul manager Floricel Aionițoaei a adus prejudicii de imagine teatrului, atât pe plan național cât și internațional. S-au folosit resursele teatrului pentru această prezență în cadrul show-ului de la ProTV și de asemenea pentru eventualul conflict de interese am înaintat organelor abilitate documentele pentru demararea cercetărilor pentru acest conflict de interese dacă există sau nu. Documentele au ajuns la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, redirecționat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani", a precizat Cosmin Andrei.

Edilul a mai spus că la Teatrul Vasilache există o situație conflictuală care persistă și această concluzie se regăsește și în raportul comisiei.

“Concluziile vor fi înaintate Consiliului Local cel care ni le-a solicitat și de asemenea și domnului primar, care vor lua deciziile în consecință", a conchis viceprimarul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
16

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...

Elevii încep ultimul modul de cursuri miercuri, 8 mai. Calendarul Evaluărilor Naționale, Bacalaureatului și admiterii la liceu

astăzi, 16:40
83

Cursurile din modulul 5 de școală încep în mijlocul săptămânii, miercuri, 8 mai, și durează până pe 21 iunie 2024. Modulul 5 este cel în care au loc Evaluările Na...

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, Copălău și Prăjeni!

astăzi, 15:45
306

Meteorologii au actualizat prognoza și au emis o avertizare nowcasting tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, ...